vestnik

Maroša na Ciper. Rajbar: »Vrata Fazanerije mu ostajajo odprta«

Vestnik.si, 8. 1. 2022
Aleš Cipot
Amadej Maroša
Šport

Amadej Maroša bo opravljenem zdravniškem pregledu in podpisu pogodbe postal nov član ciprskega prvoligaša AEL Limassol.

Amadej Maroša je v Fazaneriji neprekinjeno igral od sezone 2016/17, v prvi sezoni je dosegel 29 zadetkov na 24 tekmah. Napadalec iz Melinec je sicer za Muro dosegel 88 zadetkov na 204 uradnih odigranih srečanjih v različnih tekmovanjih, kar ga uvršča na prvo mesto strelcev v novejši zgodovini kuba. »Zdaj si je zaželel korak naprej in se prvič resneje preizkusiti tudi v tujini. Ob plačilu odškodnine se Maroša seli v ciprskega prvoligaša AEL Limassol. Prestop bo uradno potrjen, ko 27-letni napadalec opravi zdravniški pregled in podpiše pogodbo, kar naj bi se zgodilo v prihodnjih dneh,« so ob slovesu Maroše od črno-belega dresa zapisali na klubski spletni strani. Izjavi pa sta podala tako Maroša kot športni direktor Denis Rajbar.

Amadej Maroša, nš Mura
Vanesa Jaušovec
Amadej Maroša

Amadej Maroša: »Za nami je eno izjemno obdobje, eno popotovanje od tretje lige do Konferenčne lige. Vesel sem, da sem rasel skupaj z Muro in bil zraven ob največjih uspehih kluba. Vsi ti uspehi mi bodo za vedno ostali v spominu. Toda vsaki zgodbi pride konec in tukaj se končuje tudi moja skupna pot z Muro. Vsaj za zdaj. Mislim, da je prišel pravi čas, da storim korak naprej v karieri. Odločitev ni bila lahka, a želim se preizkusiti tudi na tujem. Hvala vsem v klubu, ki so vseskozi verjeli vame, hvala navijačem, Black Gringosom in ostalim, ki so nam vedno stali ob strani. Res je, da odhajam iz Mure, a seveda bom ostal njen velik navijač. Hvala za vse.«

amadej-maroša, nš-mura
NŠ Mura
Amadej Maroša in Denis Rajbar

Denis Rajbar: »Amadeju smo izredno hvaležni, da je bil vseskozi del naše zgodbe in hvala mu za vse zadetke, ki jih je prispeval v čarno-bejlon. Tako kot se je razvijal klub, se je razvijal tudi on kot igralec in prišlo je do stopnje, ko je bila želja po tem, da se preizkusi v tujini prevelika. Tudi zato je prišlo hitro do dogovora o prestopu. Želim mu čim več uspeha na novi poti, vrata Fazanerije pa mu ostajajo odprta«.

amadej-maroša mura denis-rajbar