vestnik

(FOTO) Martin Strel priplaval po Muri v Gornjo Radgono

Vestnik.si, 4. 7. 2021
Oste Bakal
Martin Strel je preplaval Muro od Šentilja do Gornje Radgone.
Šport

Slovenski ultramaratonski plavalec Martin Strel je preplaval 30 kilometrov reke Mure od Šentilja do Gornje Radgone in s tem na svoj način zaznamoval tridesetletnico samostojne Slovenije.

Na cilju v Gornji Radgoni ga je pričakalo veliko število ljudi, člani Ribiške družine Radgona, predstavniki medijev, njegovi spremljevalci in mnogi drugi, med njimi tudi člani Kulturnega društva pevcev in godcev Vinski bratje. Martin Strel je najprej podal nekaj izjav in se z veseljem fotografiral z obiskovalci, nato se je oprhal in preoblekel v suha oblačila, potem pa se pridružil osrednji slovesnosti ob okroglem jubileju samostojne Slovenije. 

martin-strel, plavanje, mura, gornja-radgona
Tomo Köleš
Martin Strel je preplaval Muro od Šentilja do Gornje Radgone.

V svojem podvigu 30 za 30 je preplaval Muro na relaciji od Ceršaka do Gornje Radgone, vmes pa je naredil postanka v Sladkem vrhu in v Zgornjem Konjišču. To je bilo zanj pravzaprav le ogrevanje za neverjeten podvig, ki ga pripravlja spomladi naslednje leto - namreč plavanje okrog sveta. Treba je poudariti, da je Strel, ki je doma iz Mokronoga, star že 66 let. Reko Muro pa je v celi dolžini enkrat prej že preplaval, in sicer leta 2003.    

martin-strel plavanje mura gornja-radgona