vestnik

Šimundža: "Zavedamo se težkega nasprotnika, zato moramo biti na visokem nivoju."

D. N., 19. 11. 2021
Vanesa Jaušovec
Ante Šimundža
Šport

Po krajši reprezentančni pavzi čaka nogometaše Mure v soboto v Stožicah obračun z ljubljansko Olimpijo. Kako se na tekmeca pripravljajo in kako pomemben je bil premor, sta pojasnila igralec Matic Maruško in trener Ante Šimundža.

Kako prav je prišla reprezentančna pavza igralcem? 

Matic Maruško: "Po napornem ritmu, ki smo ga imeli, je prišla zelo prav. Verjamem, da smo se spočili, nadgradili še nekatere zadeve, analizirali vse skupaj in verjamem, da gremo v ta zaključek z eno dobro energijo." 

Ante Šimundža: "V redu, iz preprostega razloga, ker smo bili zelo obremenjeni. Prvi del je bil bolj regeneracijski, drugi teden smo se lotili ponavljanja principov v sami igri, v fazi napada in obrambe, vrnil se je tudi Jan Gorenc, tako da je bilo zelo pozitivno." 

Odigranih je bilo že 29 tekem, koliko se to pozna v nogah? 

Matic Maruško: "Pozna se predvsem na pridobivanju izkušenj, dobrih zadev, verjamem, da bomo uspešno nadaljevali v tem zaključku." 

Ante Šimundža: "Zelo, ampak najbolj pomembno je, da smo željni tekem, treniranja, napredovanja, da pa so posledice, to je tudi vidno."

matic-maruško, nš-mura
Vanesa Jaušovec
Matic Maruško

Čaka vas tekma z Olimpijo. Prva se je končala z zmago Mure doma. Kakšno Olimpijo gre pričakovati sedaj? Nekako se je od zadnje tekme spremenila. 

Matic Maruško: "Kar precej se je spremenila, vemo, da gre za zelo kakovostno ekipo. Vsaka ekipa dobi z novim trenerjem nekaj drugačnega, vendar pa vemo tudi mi, da imamo svoje kakovosti, osredotočamo se na svojo igro, svoje principe, to bomo skušali uveljaviti. Verjamem v eno zelo zanimivo srečanje." 

Je bila morda priprava, analiza kaj drugačna?

Matic Maruško: "Mi se pripravljamo vedno maksimalno na vsakega nasprotnika. ne glede na njihove spremembe se vse skupaj analizira in to naš strokovni del opravi zelo dobro." 

Ante Šimundža: "Proti trenutnemu trenerju in nekaterim igralcem, ki so prišli nazaj, smo že igrali.  Enostavno stvar je v tem, da so se stvari malo spremenile naprej, niso takšna neznanka, ker je vse možno pogledati v današnjem času. Je pa dejstvo, da je popolnoma drugačna ekipa, drugačna filozofija, na to se moramo ustrezno pripraviti. Dojemanje ali filozofija je pri nekdanjem in sedanjem trenerju podobna, zahteve in principi so pa pri njima drugačni." 

ante-šimundža, nš-mura
Vanesa Jaušovec
Ante Šimundža

Mura lovi prvo zmago v Stožicah, kaj tokrat narediti zanjo?

Ante Šimundža: "Zavedamo se gostovanja, težkega nasprotnika, ne glede na to, kaj se je dogajalo prej in kaj se bo dogajalo, moramo biti na zelo visokem nivoju, želimo biti zelo nevarni v fazi napada, čvrsti v fazi obrambe, je pa, kot sem že dejal, težko gostovanje pri težkem nasprotniku. Verjamem, da bomo prišli do pozitivnega rezultata."

Je bilo kaj nemira pri vas, ker ni toliko zmag, kot prej?

Matic Maruško: "Mi se zavedamo svojih kakovosti, smo na dobri poti in verjamem, da se nam bo to vse skupaj obrestovalo." 

Velja tudi letos v slačilnici ta miselnost oziroma prepričanje, da lahko ponovite lanski uspeh? 

Matic Maruško: "Ne razmišljamo tako daleč, gremo iz tekme v tekmo, videli bom, kaj bo prihodnost prinesla." 

Tekma bo imela prost vstop, to ne spremeni nič, vendar bo verjetno pomagal tudi kakšen dodaten obisk iz Murske Sobote. 

Matic Maruško: "Upam, da se bo zbralo čim več ljudi in da bomo imeli podporo s tribun."

matic-maruško, nš-mura
Vanesa Jaušovec
Matic Maruško

Je možno po 29 tekmah v štirinajstih dneh dvigniti ekipo energetsko? 

Ante Šimundža: "Fizično je malo težje, energetsko je pa zelo možno. Zelo pomembno je tukaj, da smo na svojem maksimumu, da damo svoj maksimalen trud, v vsakem trenutku, na vsakem treningu, vsaki tekmi, z naše strani bo pomembno, da bomo skoncentrirani."

Kako ključen bo ta teden za dodaten dvig nekega zadovoljstva, storjenega v tej jeseni? Z navijaškega aspekta bodo tekme pod drobnogledom. 

Kot sem že večkrat dejal, vsaka naslednja tekma je najpomembnejša in tako tudi gledamo in delamo. 

nš-mura nk-olimpija prva-liga-telemach