vestnik

Mateja Zver in Špela Kolbl strelki proti Turčiji

Vestnik.si, 19. 9. 2020
Nataša Juhnov
Lara Prašnikar in Mateja Zver
Šport

V Kranju je slovenska ženska reprezentanca v kvalifikacijah za EP 2021 premagala Turčijo s 3 : 1 (2 : 1).

V prvi postavi selektorja Boruta Jarca so bile tudi pomurske predstavnice. Slovenija je nastopila v postavi: Meršnik, Golob, Klopčič, Rozmarič, Korošec, Zver kap., Čonč, Prašnikar, Kolbl (Ivanuša, 90), Eržen, Begić (Predanič, 74). Po napaki ožje obrambe oz. vratarke so sicer povedle Turkinje, ko je nezbranost v 18. minuti kaznovala Gülbin Hiz. A Slovenke so se hitro zbrale in izenačile v 29. minuti s strelom Mateje Zver z bele pike, enajstmetrovko je priborila Lara Prašnikar. Prašnikarjeva je tudi sama zadela v 41. minuti in Slovenijo povedla v vodstvo z 2 : 1, asistirala ji je Mateja Zver. Kapetanka izbrane vrste je bila asistentka tudi pri golu Špele Kolbl v 78. minuti, ki je tako postavila končni izid 3 : 1. 

2dbe600dc7132b7baef6dd1f57961a42
Nataša Juhnov
Špela Kolbl je zadela v 78. minuti.

"Iz naše napake smo prejele zadetek, a smo se potem hitro vrnile v igro in izenačile, celo povedle ter šle v drugi del z vodstvom. Prvih dvajset minut igra ni stekla, potem smo odigrale bolj kombinatorno. Tako je treba nadaljevati. Prihodnji mesec nas čaka zelo zahtevna tekma v Rusiji, kjer bo morala biti zbranost na najvišji možni ravni, predvsem pri zaključku akcij. Se pa je poznalo, da šest mesecev nismo imele skupnih treningov in tekem. Zdaj smo že v tekmovalnem ritmu," je po srečanju povedala Mateja Zver.
Na evropsko prvenstvo se neposredno uvrstijo vse zmagovalke devetih skupin in po tri najboljše drugo uvrščene zasedbe. Šesterica preostalih drugo uvrščenih bo nastopila v dodatnih kvalifikacijah. Slovenke so trenutno druge v skupini z 12 točkami, vendar imajo odigranih že sedem tekem. Tretja je Rusija z 9 točkami iz petih tekem, zato bo obračun Rusija - Slovenija 23. oktobra ključen za drugo mesto. Daleč naprej na vrhu je Nizozemska z vsemi 21 točkami iz sedmih tekem. 

a77da8b541df75fe43fb092a1f61e5c8
Nataša Juhnov
Mateja Zver se je znova izkazala: zadetek in dve asistenci.

ženske slovenija turčija 3-:-1 kranj