vestnik

Matic Maruško: "Občutek, ko sem šel v Križevce, je bil fenomenalen"

Vestnik.si, 11. 5. 2020
Aleš Cipot
Matic Maruško
Šport

Nogometaši Mure so pričeli izvajati treninge v omejenih in strogo nadzorovanih okoliščinah. Ob tem pa so bili za določen čas na voljo še medijem.

Igralci Mure so na stadion vstopili v zaščitnih maskah, kasneje pa so že trenirali brez njih. Ločeni so bili v štiri skupine, v katerih so nogometaši trenirali tako, da med njimi ni bilo fizičnega stika. Dobra novica za navijače Mure je ta, da so se vrnili in že redno trenirali tudi nekateri dlje časa poškodovani igralci, kot na primer Marin Karamarko, Fejsal Mulić in Matko Obradović. Ob stadionu pa je svoje ljubljence seveda spremljala tudi največja navijačica Mure Trejza. 

mura, uvodni-trening, trening, nš-mura
Aleš Cipot
Fejsal Mulić

"Izolacijo sem dobro preživel. Imeli smo program individualnih treningov. A pogrešal sem že treninge in soigralce. V tem času se mi je rodila hčerka, tako da sem veliko časa preživel v družbi partnerke in hčerke. To je res nekaj lepega in novega zame, tako da z veseljem opravljam to nalogo očetovstva," je povedal Matic Maruško.

mura, uvodni-trening, trening, nš-mura
Aleš Cipot
Damjan Gajser, trener

Izolacijo je preživel v domačem kraju, v Črncih pri Apačah, kjer je imel več možnosti za rekreacijo: "Gotovo je drugače kot v mestu. Imel sem malo več svobode, tekaške treninge sem lahko opravil v naravi, tako da je bilo to s tega vidika zelo dobro."

Negotovost glede začetka prvenstva muči tudi njega: "Prav gotovo ni prijetno, ko ne veš, kdaj se bodo tekme sploh lahko začele. Ampak mi imamo svoj program, ki nam ga dajejo trenerji, in delamo po njem. Ko bo bolj jasno, kdaj se bo prvenstvo lahko nadaljevalo, bo vse veliko lažje." Maruško pravi, da je sam vsekakor za to, da se prvenstvo nadaljuje, saj meni, da ima Mura dobre možnosti, da se še lahko povzpne po lestvici navzgor s petega mesta, na katerem je sedaj. Meni, da bo potrebno kakšnih pet tekem, da po tako dolgem tekmovalnem premoru vsi igralci pridejo spet v optimalno formo, upa pa, da bodo že na prvem srečanju črno-beli takšni, kot morajo biti. 

mura, uvodni-trening, trening, nš-mura
Aleš Cipot
Luka Bobičanec

In kaj je bila prva stvar, ki jo je naredil po zrahljanju ukrepov? "Najbolj sem bil vesel tega, da smo lahko šli spet k družini moje partnerke v Križevce na Goričkem. Občutek, ko sem se lahko peljal iz enega konca Pomurja na drugega, je bil fenomenalen."

mura, uvodni-trening, trening, nš-mura
Aleš Cipot
Uvodni trening Mure

Več iz pogovora z Maticem Maruškom pa si lahko preberete v četrtkovi izdaji Vestnika.  

mura trening koronavirus matic-maruško