vestnik

Matko Obradović: Prvič v karieri igram iz ljubezni do kluba

Vestnik, 29. 12. 2019
Aleš Cipot
Po prihodu v Muro je znova začutil tista prava čustva, zaradi katerih je začel igrati nogomet. V njem sta se znova prebudila adrenalin in ljubezen do nogometa.
Šport

Matko Obradović je na zadnji dan prestopnega roka, avgusta 2018, s selitvijo iz Maribora v Mursko Soboto presenetil marsikoga. Toda drzna poteza se je izkazala za pravilno in uspešno.

Tako za Muro kot za 28-letnega Dalmatinca, ki je pri črno-belih znova obudil prave vratarske občutke in bil proglašen za najboljšega vratarja v sezoni 2018/2019. Z dobrimi predstavami nadaljuje tudi v tej sezoni.

V intervjuju za klubsko spletno stran oziroma revijo Mura je, med drugim, povedal tudi, da je bil prestop v Muro zagotovo prava stvar. »V Mariboru sem se počutil 'mrtvo', lahko bi rekel, da sem izgubil tisto pravo željo po nogometu, ko nikakor nisem dobil več priložnosti in nisem bil več del zgodbe,« je dejal. Po prihodu v Muro je znova začutil tista prava čustva, zaradi katerih je začel igrati nogomet. V njem sta se znova prebudila adrenalin in ljubezen do nogometa. Zaupal je tudi, kako potekajo priprave pred treningom in samimi treningi. »Po treningu sta najpomembnejša hrana in počitek. Veliko je tu obstranskih stvari, ki se jih moraš držati, da si lahko potem na igrišču v najboljši formi,« je še dejal.

»Trenutni rezultati so odraz kvalitete. Lahko se borimo za vrh in pozicije, ki vodijo v evropska tekmovanja, a pomembno se je zavedati, da nič ne gre čez noč,« je povedal o klubskih ciljih in hkrati dodal, da jih trenutni dobri rezultati ne smejo zavesti. »Prišli bodo tudi manj dobri trenutki, zato moramo vedno dihati kot eno, ne biti zaletavi in nikoli leteti previsoko.«

Kaj je še povedal o navijačih, bivanju v Mariboru, počutju v Murski Soboti in napakah lahko preberete TUKAJ.

Aleš Cipot
»Prišli bodo tudi manj dobri trenutki, zato moramo vedno dihati kot eno, ne biti zaletavi in nikoli leteti previsoko.«
matko-obradović nogomet nš-mura