vestnik

Med kandidati za nogometaša leta v prvi ligi tudi dva Muraša

Vestnik.si, 2. 1. 2022
Aleš Cipot
Žan Karničnik in Tomi Horvat sta kandidata za najboljšega nogometaša leta 2021 v prvi ligi.
Šport

Športni dnevnik Ekipa je že štirinajsto leto zapored pripravil izbor Nogometaš leta za preteklo leto.

Poleg zmagovalca v absolutni kategoriji za preteklo leto bodo jutri, 3. januarja, razglasili najboljšega mladega nogometaša, najboljšega trenerja in najboljšega nogometaša prve slovenske lige. Izbor za to kategorijo je dokaj nov, prvič so ga izvedli šele leta 2017. Spomnimo, nogometaš leta v prvi ligi za leto 2020 je postal Prekmurec Mitja Lotrič, ki je takrat igral še za Celjane, lani pa se je vrnil k Muri. Tudi tokrat sta v tej kategoriji dva kandidata, ki igrata za črno-bele, in sicer Žan Karničnik ter Tomi Horvat, ki sta se z Muro v pretekli sezoni veselila naslova državnih prvakov, zablestela pa sta tudi na evropskih tekmah, ki jih je soboški klub odigral v novoustanovljeni konferenčni ligi. 

mura, tottenham
Aleš Cipot
Žan Karničnik in Tomi Horvat sta kandidata za najboljšega nogometaša leta 2021 v prvi ligi.

Za naziv najboljšega med trenerji se poteguje še en, sedaj že nekdanji, Muraš, Ante Šimundža, ki si je ta naziv že priboril leta 2014.

Zmagovalca posamezne kategorije - v vsaki je pet kandidatov - bo določilo 16 glasov novinarjev Ekipe in 16 glasov predstavnikov drugih novinarskih hiš, med drugim tudi glas Iva Milovanoviča, ki je častni član komisije. 

mura, tabor-sežana
Aleš Cipot
Ante Šimundža, sedaj že nekdanji trener Mure, se ponovno poteguje za naziv najboljšega trenerja leta.

nogometaš-leta nogometaš-leta-v-prvi-ligi žan-karničnik tomi-horvat