vestnik

Med prejemniki Bloudkovih plaket kar trije Pomurci

Tomo Köleš, 13. 2. 2019
Aleš Cipot
Šport

Na 54. podelitvi najvišjih državnih priznanj za šport so bili med desetimi prejemniki Bloudkovih plaket kar trije Pomurci: judoist Adrian Gomboc, strelec Boštjan Maček in košarkarski trener Peter Juteršnik.

Prejemniki Bloudkovih nagrad za leto 2018 so biatlonec Jakov Fak, športna plezalka Janja Garnbret (oba za vrhunski mednarodni dosežek), trener padalcev Drago Bunčič in odbojkarski trener Adolf Urnaut (oba za življenjsko delo v športu).


Med desetimi prejemniki Bloudkovih plaket pa so kar trije Pomurci: judoist Adrian Gomboc - za pomemben tekmovalni dosežek v športu, košarkarski trenerPeter Juteršnik – za pomemben prispevek k razvoju slovenskega športa, in strelecBoštjan Maček – za pomemben tekmovalni dosežek v športu.


Adrian Gomboc, doma iz Rakičana, je aktualni član Judo kluba Bežigrad iz Ljubljane. Peter Juteršnik, doma iz Murske Sobote oz. Černelavec, je aktualni trener članske vrste košarkarskega kluba Radenska Creativ Sobota iz Murske Sobote. Boštjan Maček, doma iz Bodonec, pa je aktualni član Strelskega društva Štefana Kovača trap iz Murske Sobote.

Kaj zdaj berejo drugi