vestnik

(FOTO) Memorial Milana Baleka in atletski miting v Murski Soboti

Vestnik.si, 23. 8. 2020
Jure Zauneker
19. Mednarodni atletski miting in 1. memorial Milana Baleka v Murski Soboti
Šport

Na atletskem stadionu pri OŠ I v Murski Soboti je bil 1. Memorial v spomin na izjemnega atleta Milana Baleka iz Murske Sobote, ki je preminil leta 2019. Hkrati je potekal tudi 19. atletski miting Priložnost za mlade.

Na posebni atletski preizkušnji v njegov spomin je 13 atletov teklo na 3000 metrov dolgi progi. Zmagal je Blaž Orešnik pred Matejem Jezo, oba iz Ormoža, na tretje mesto pa se je uvrstil Tine Martin Puppis iz Atletskega kluba Štajerska Maribor. Med pomurskimi atleti je bil Matjaž Rus šesti, Boris Kaučič osmi,Tomaž Buzeti deveti in David Bojnec deseti. Spominske medalje in posebni prehodni pokal je trem najboljšim podelila Manja Balek, ki je bila tudi starterka spominskega teka ob asistenci staroste pomurske atletike Janeza Kovača.
Atletski klub Pomurje je hkrati pripravil tudi 19. mednarodni atletski miting Priložnost za mlade, na katerem je sodelovalo 136 atletov iz Madžarske in Slovenije. Med pomurskimi atleti je bila med pionirkami U 12 v teku na 300 metrov Pia Wolf druga in Lana Gabor tretja. V teku na 60 metrov je bila druga Zarja Vereš in tretja Pia Wolf.
Med pionirkami U14 je v teku 4 x 100 metrov zmagala štafeta Pomurja v postavi: Nika Golob, Luna Kučan, Lara Horvat in Dunja Ana Colombo. V teku na 300 metrov je v kategoriji U14 zmagala Klara Janža, Nela Gerič je bila tretja. V teku na 60 metrov je bila med pionirkami druga Klara Janža. Med pionirji U 14 je bil v teku na 1000 metrov drugi Tvit Trajbarič in tretji Val Hajdenkumer.
V štafeti 4 x 100 metrov med pionirkami U16 je zmagala štafeta Pomurja v postavi: Zala Matjašec, Nela Gerič, Lia Hirci in Maruša Erjavec. V teku na 300 metrov je bila tretja Maruša Erjavec, v teku na 100 metrov pa se je na drugo mesto uvrstila Zala Matjašec. V skoku v daljino je bila druga Lana Čizmašija iz Lendave.
Med mlajšimi mladinci je v teku na 600 metrov zmagal Maj Janža. Med mlajšimi mladinkami v teku na 300 metrov je bila druga Nina Gerič in na 600 metrov tretja Kaja Bedernjak.
Med članicami je slavila v teku na 300 metrov Natalija Pavlinjek, druga je bila Zala Janža. V štafeti 4 x 100 metrov so zmagale članice Pomurja v postavi: Zala Janža, Nina Gerič, Živa Ranca in Natalija Pavlinjek. Slednja je bila najhitrejša tudi v teku na 100 metrov.
atletski-miting murska-sobota memorial milan-balek