vestnik

Mihael Klepač: "Kakšen gol ali asistenca bi vsekakor bila dobrodošla"

Vestnik.si, 7. 4. 2023
Tomo Köleš
Mihael Klepač: "Sem v dobrih odnosih z vsemi, tako tudi z nekdanjimi igralci Mure pri Celju."
Šport

Pred tekmo 30. kroga PLT med Muro in Celjem (ponedeljek ob 17.30) je na novinarski konferenci nekaj svojih misli razkril igralec črno-belih Mihael Klepač.

Kakšno je stanje v ekipi?

"Stanje je dobro. Osredotočeni smo samo na ta dvoboj, mislim, da bomo odlično pripravljeni in komaj čakamo, da se tekma začne. Zavedamo se, da so nam tri točke nujno potrebne. Oboji se borimo za Evropo, zato menim, da bo to prava poslastica za gledalce. "

Bi lahko Muri pomagalo to, da je Celje med tednom odigralo še težko pokalno srečanje?

"Glede na to, da so igrali še podaljšek, bi lahko pri njih na našem dvoboju prej prišlo do utrujenosti kot pri nas, ki smo imeli dober teden premora. Vendar se na to ne smemo zanašati. Celje ima zelo dobro ekipo in veliko posameznikov, ki lahko brez težav nastopijo v prvi postavi. Celjani radi igrajo odprto, zelo nevarni pa so iz protinapadov in po situacijah, ko si pridobijo žogo. Zato bomo morali biti nad takšno igro še posebej pazljivi."

Je bilo kaj zbadanja med vašo ekipo in nekdanjimi igralci Mure, ki so zdaj pri Celju?

"Sam sem v dobrih odnosih z vsemi, tako da moram reči, da vsaj pri meni tovrstnih zbadanj ni bilo."

Kako ste osebno zadovoljni z vašo igro v preteklih krogih?

"Sem kar zadovoljen. Gre mi dokaj dobro, ampak vedno je lahko še boljše, k temu moraš stremeti. Kakšen gol ali pa asistenca za gol bi bila vsekakor dobrodošla. Vendar pa je najpomembneje, kako igra ekipa, zato se posamezniki ne smemo obremenjevati s tem, kdo bo strelec ali asistent. Če ekipa igra odlično in zmaguje, je povsem nepomembno, kdo je dal gol ali podal. Vsi moramo igrati kot eden za skupni cilj."

Tomo Köleš
Mihael Klepač: "Najpomembneje je, da bo ekipa igrala odlično in kot eden."
novinarska-konferenca mura celje mihael-klepač