vestnik

Mihael Wajs zmagal na tekmi državnega prvenstva v footgolfu

Vestnik.si, 29. 7. 2021
Lidija Domanjko
Mihael Wajs je postal zmagovalec 4. tekme državnega prvenstva v footgolfu.
Šport

Mihael Wajs, član Footgolf kluba Pomurje, doma z radenskega območja, je zmagal na četrti tekmi državnega prvenstva v footgolfu v Olimju in ob tem postavil rekord igrišča.

Mihael Wajs je slavil v absolutni kategoriji na igrišču z 18 luknjami s 60 udarci in parom -12, kar je bil nov rekord igrišča, ter si tako prislužil trofejo. Drugi je bil Dean Bon iz Hoč, član Footgolf kluba Ptuj, z 61 udarci in parom -11. Na 3. mesto se je uvrstil Gaj Rosič iz Footgolf kluba Posočje Bovec z 62 udarci in parom -10.

»Izjemno sem vesel tega rezultata, ves trud, ki sem ga vložil v treninge, se je tokrat bogato obrestoval. Bila je odlična tekma, napeta do zadnje luknje. Na koncu mi je uspelo in velika želja se mi je izpolnila. To pa je seveda še dodatna spodbuda za nadaljnje delo. Veliko mi pomeni tudi to, da imam ustrezno podporo v družini in tudi v klubu, ki mi omogoča redno treniranje. To pa so samo dejavniki, ki odpirajo poti za naprej. Ko si enkrat zasvojen s footgolfom in se ti izpolnijo nekateri cilji in želje, preprosto ne moreš več odnehati. Vrhunski rezultati pa te potem samo še ženejo naprej," je za športni časnik Ekipa povedal Vajs. 

Med skupno 57 tekmovalci se je med ostalimi člani Footgolf kluba Pomurje Nik Kolar uvrstil na 8. (64; -8), Viktor Belak na 10. (64; -8), Damijan Kaučič na 18. (65; -7), Renato Hvalec na 20. (66; -6), Gašper Marič na 22. (66; -6), Dejan Kaučič na 23. (66; -6), Aleksander Nedižavec na 32. (67; -5) in Nina Marič na 46. (74; 2) mesto. 

mihael, wajs, footgolf
Lidija Domanjko
Mihael Wajs je postal zmagovalec 4. tekme državnega prvenstva v footgolfu.

V posamezni kategoriji moških do 45 let je seveda prav tako zmagal Mihael Wajs, ki je znan tudi kot igralec malega nogometa (v zadnjih sezonah je član ŠD Tropovci - Tišina v ravenski ligi). V kategoriji moških nad 45 let je bil Renato Hvalec tretji, v ženski kategoriji pa je bila Nina Marič z omenjenim rezultatom prva. 

footgolf, radenci, državno-prvenstvo
Aleš Cipot
Footgolf klub Pomurje je svojo tekmo državnega prvenstva že pripravil. Na sporedu je bila kot prva, odigrana pa na igrišču v Radencih.

Tekmo je pripravil klub Footgolf Amon Olimje, do konca državnega prvenstva pa je na sporedu samo še ena, odigrana bo v Ljubljani. Na koncu se bodo upoštevali najboljši štirje rezultati iz petih tekem.  

mihael wajs footgolf olimje državno-prvenstvo
Kaj zdaj berejo drugi