vestnik

Mitja Lotrič znova pri črno-belih

Vestnik, 26. 7. 2021
NŠ Mura
Mitja Lotrič se vrača k Muri.
Šport

Nogometna šola Mura ima novo okrepitev, vrača se Mitja Lotrič, ki je črno-bele zapustil pred sezono 2012/2013. Od tam se je preselil v Koper, kasneje je zaigral še za velenjski Rudar, nato pa se odpravil v tujino. Leta 2017 je okrepil ciprski Pafos.

Iz Cipra se je preselil v NK Celje, s katerim je v sezoni 2019/2020 osvojil naslov državnega prvaka, nato pa se ponovno podal v tujino. Podpisal je pogodbo z nemškim drugoligašem Würzberger Kickers, za katerega je v lanski sezoni odigral 24 tekem in dosegel dva zadetka. 

Lotrič je v Muri, kamor se vrača, v preteklosti odigral 18 tekem v drugi ligi in 26 tekem v prvi ligi, ob tem pa je dosegel štiri zadetke. Skupno je v prvi slovenski nogometni ligi zbral 211 tekem in dosegel 46 zadetkov. 

Povratka so veseli tudi v klubu. Kot je povedal Denis Rajbar, športni direktor kluba, so veseli, da se k Muri po Niku Lorbku vrača še en stari znanec Fazanerije. "Mitja Lotrič je bil v preteklih letih eden bolj vidnih posameznikov na slovenskih prvoligaških zelenicah, po devetih letih pa se vrača v Fazanerijo. Verjamemo, da se bo hitro vklopil v ekipo, saj prihaja v okolje, ki ga dobro pozna. Pomembno je, da je pokazal voljo in željo, da ponovno obleče črno-beli dres. Veselimo se ponovnega sodelovanja in verjamem, da bomo z njim na terenu še močnejši," je še povedal Rajbar. 

mitja-lotrič nš-mura