vestnik

Mladi radgonski karateisti v disciplinskem postopku

Vestnik.si, 7. 2. 2020
Marina Vrbnjak
Žalostno je, da gre ravno za najboljše tekmovalce tega kluba: Blaža Klobaso, Kristijana Klemenčiča in Mišela Čučka.
Šport

Še pred kratkim smo poročali o velikem ekipnem uspehu radgonskih karateistov na mednarodnem turnirju v Velenju, sedaj pa je slika mladih članov s sredincem na slovenskem grbu zasenčila vse njihove dosežke.

Na facebook strani Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona se je namreč pojavila fotografija, na kateri so trije mladi člani s sredincem na slovenskem grbu, ki ga nosijo na reprezentančnih trenirkah. Fotografijo je klub že izbrisal s svoje strani, a je škandal že nastal. Žalostno je, da gre ravno za najboljše tekmovalce tega kluba: Blaža Klobaso, Kristijana Klemenčiča in Mišela Čučka. Posnetek je nastal po balkanskem mladinskem prvenstvu, ki je bilo v začetku decembra v Brežicah, kjer so omenjeni trije postali ekipni prvaki v katah, Klobasa pa je posamično dobil srebrno medaljo. Za te dosežke jim je župan občine Gornja Radgona pripravil tudi slavnostni sprejem. 

blažklobasabp
Anton Rožman
Blaž Klobasa je dobil srebrno medaljo pri mladincih.

Predsednik radgonskega kluba Anton Rožman se je že uradno upravičil za dejanje svojih varovancev: "Člani Shotokan karate-do kluba se opravičujemo vsem, ki jih je objavljena fotografija užalila. Nastala je zgolj v nevednosti, nikakor pa ne v smislu norčevanja nad slovenskimi simboli ali ustanovami." Dodal je še, da ga je zadeva močno razžalostila. 

5477c36cb3a7fa8ae28c8ccdaf328393
Tomo Köleš
Anton Rožman, predsednik Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona (na desni): "Fotografija je nastala zgolj v nevednosti, nikakor pa ne v smislu norčevanja."

A ne glede na to bodo sankcije za fante zelo hude. Izvršni odbor Karate zveze Slovenije jih je že izločil iz tekmovanja na evropskem prvenstvu v Budimpešti, v najhujšem primeru pa jih čaka tudi konec kariere. "Žal argument, ki ga je navedel predsednik kluba, ni dovolj dober zame. Stvar je v nadaljnji preiskavi, sankcije pa bodo zelo natančne. Žal mi je karier teh fantov, vendar se bojim, da vrnitve ni," je dejal predsednik Karate zveze Slovenije Borut Strojin, ki je podal uradno izjavo za javnost, v kateri je navedeno: "Karate zveza Slovenije je zaznala domnevne hude kršitve statuta KZS in kodeksa reprezentantov KZS, zato je predsednik Karate zveze Slovenije Borut Strojin nemudoma vložil zahtevo za uvedbo disciplinskega postopka na pristojno disciplinsko komisijo Karate zveze Slovenije, ki deluje kot samostojni neodvisni organ."

slovenski grb
STA
Slovenski grb si zasluži več spoštovanja. "Zadeva je popolnoma nesprejemljiva do slovenskega športa v celoti," pravi predsednik KZS Borut Strojin.

shotokan-karate-do gornja-radgona sredinec