vestnik

Mladi Rimljan postal nov član Mure

Vestnik.si, 17. 12. 2022
NŠ Mura
Italijan Filippo Tripi je podpisal pogodbo z Muro.
Šport

Filippo Tripi je prvi Italijan, ki bo zaigral v črno-belem dresu. Po besedah predsednika NŠ Mura Roberta Kuzmiča pa je to komaj začetek nadaljnjega sodelovanja z Romo.

Mura je dobila prvo okrepitev v zimskem prestopnem roku. V Fazanerijo se iz "večnega mesta" seli Filippo Tripi, dvajsetletni vezist, rojeni Rimljan, ki se dobro znajde na več igralnih položajih. Tripi je bil že nekaj časa član prve ekipe Rome, ki se ji je pridružil kot kapetan njihove mladinske selekcije, za katero je na 87 tekmah dosegel šest zadetkov in prispeval deset asistenc. 

filippo-tripi
NŠ Mura
Italijan Filippo Tripi je podpisal pogodbo z Muro.

Tripi je v dresu članske ekipe debitiral 26. novembra 2020, ko je vstopil na tekmi evropske lige v obračunu Rome z Clujem. Vse od konca mladinskega staža je treniral pod vodstvom Joseja Mourinha, priložnost za več minut pa bo zdaj poiskal pri črno-belih. Pogodbo z Muro je Tripi podpisal do 30. junjja 2025.

tripi kuzmic
NS Mura
Italijan Filippo Tripi je podpisal pogodbo z Muro.

»Prestop Filippa Tripija v Muro je prvi prestop med črno-bele iz ene od petih najmočnejših lig na svetu. Izjemno smo veseli in ponosni, da je Filippo ravno Muro videl kot pravi korak za uveljavitev v članskem nogometu, saj je željan dokazovanja in si želi napredka. Zanj se je zanimalo več klubov in dejstvo, da je izbral nas, je pokazatelj dobrega dela, ki smo ga vzpostavili v preteklosti. To je še en dokaz, ki potrjuje našo strategijo, da dajemo priložnost za uveljavitev mladim nogometašem, ki črno-bele vidijo kot pravo stopničko v svoji mednarodni karieri. Prav tako želimo nadgraditi sodelovanje z Romo in to je prvi korak k temu,« je napovedal predsednik NŠ Mura Robert Kuzmič.

»Izjemno vesel sem, da sem tukaj. Takoj ko me je klub kontaktiral, sem se pogovoril s trenerjem in všeč mi je bil projekt, ki so mi ga predstavili. Ravno zaradi ambicioznosti kluba sem izbral Muro, čeprav sem imel še druge ponudbe. Videl sem že video posnetke navijačev in komaj čakam, da zaigram pred njimi v Fazaneriji,« pa je ob podpisu pogodbe dejal Filippo Tripi. 

filippo-tripi
NŠ Mura
Italijan Filippo Tripi je podpisal pogodbo z Muro.

mura prestop filippo-tripi roma