vestnik

Mladi Sobočani že pred koncem prvaki občinske lige

Vestnik.si, 25. 3. 2020
Arhiv kluba
Podmladek NTK Sobota.
Šport

Tik pred zaprtjem šol in dvoran zaradi koronavirusa so bile v pomurski in soboški občinski namiznoteniški ligi odigrane tekme. En zmagovalec je že zdaj znan.

Tik pred zaprtjem šol in dvoran zaradi koronavirusa so bile v pomurski namiznoteniški ligi odigrane tekme 12. kroga. Ekipi Jelenov hram in Lipa - Beltinci sta igrali neodločeno 5 : 5. Za Jelenov hram sta po dve zmagi dosegla Jože Žekš in Robert Benkovič, eno sta dodala Žekš in Benkovič v dvojicah. Za Lipo - Beltince je trikrat zmagal Viktor Tkalec, po enkrat pa Thomas Tratnjek in Pavlek Puhan. Ekipa Sobota mladi je z moštvom Sobota veterani II izgubila z 2 : 8. Za mladino je dve zmagi dosegla Eva Horvat, za Soboto veterane II pa je trikrat zmagal Dominik Maček, po dvakrat Vojko Gumilar in Zlatko Veselinovič ter Maček in Veselinovič v dvojicah. Moštvo Sobota veterani I je bilo z 9 : 1 boljše od Male Nedelje. Za Soboto veterane I sta po tri zmage dosegla Igor Vinčec in Tim Fridrih, dve je dodal Mitja Županek in eno Vinčec in Županek v dvojicah. Za Malo Nedeljo je zmagal Marko Kreft. Do konca sta še dve koli, vsi v ligi upajo, da bosta lahko odigrani v aprilu.

Edina ekipa, ki ima odigrane vse tekme, je Jelenov hram, ki je zbrala 27 točk (šest zmag, štirje remiji in en poraz) in je v vodstvu. Za zmago dobi ekipa tri točke, za neodločen izid dve točki in za poraz eno točko. Na 2. mestu je ekipa Lipa - Beltinci s tremi neodigranimi tekmami. Zbrala je 21 točk (pet zmag in trije remiji). Mala Nedelja je zbrala 16 točk (štiri zmage in štirje porazi) in je na 3. mestu s prav tako tremi zaostalimi tekmami. Na 4. mestu je ekipa Sobota veterani II s 15 zbranimi točkami (tri zmage, en remi in štirje porazi) in ima prav tako tri tekme zaostanka. Moštvo Sobota veterani I ima kar šest neodigranih tekem in je doslej zbralo 13 točk (tri zmage in dva remija) ter je trenutno na 5. mestu. Ekipa Sobota mladi je zbrala 12 točk (dve zmagi in šest porazov) in je na 6. mestu ter ima kot na 7. mestu Kema III še tri zaostale tekme. Kema III je zbrala 8 točk (osem porazov).

Med posamezniki je v vodstvu Jože Žekš iz Jelenovega hrama (27 zmag in šest porazov, 87 točk). Od 2. do 7. mesta mu sledijo: Dominik Maček iz ekipe Sobota veterani II (22 zmag in dva poraza, 68 točk), Robert Benkovič iz Jelenovega hrama (18 zmag in dvanajst porazov, 66 točk), Tomi Tratnjek iz Lipe - Beltinec (20 zmag in štirje porazi, 64 točk), Viktor Tkalec iz iste ekipe (17 zmag in šest porazov, 57 točk), Ivan Ocepek iz Jelenovega hrama (dvanajst zmag in 15 porazov, 51 točk) in Marko Kreft od Male Nedelje (dvanajst zmag in enajst porazov, 47). Na 8. mestu lestvice posameznikov je Vojko Gumilar iz ekipe Sobota veterani II (deset zmag in 14 porazov, 44 točk). Za vsako zmago se dobijo tri točke, za poraz ena točka. Še edini igralec brez poraza je Tim Fridrih iz ekipe Sobota veterani I. Odigral pa je samo deset tekem in zbral 30 točk. S samo enim porazom je Miran Močan, prav tako iz ekipe Sobota veterani I, ki je odigral samo dvanajst tekem in dosegel enajst zmag ter je na 11. mestu s 34 točkami. Pozitiven izkupiček imajo še Igor Vinčec (Sobota veterani I) z devetimi zmagami in šestimi porazi, Vladimir Veren (Kema III), ki je odigral samo šest tekem in petkrat zmagal, in Zdenko Uzelac (Jelenov hram), ki je zbral pet zmag in štiri poraze.

600e77e26acd5fc6399b0fde82b61efd
Tomo Köleš
Jože Žekš je bil pred prekinitvijo tekmovanj v vodstvu pomurske lige.

Občinska liga Murska Sobota

Odigrano je bilo zadnje kolo v murskosoboški občinski namiznoteniški ligi. Nekaj tekem se še mora odigrati, a zmagovalec je že znan. To je ekipa Sobota mladi, ki bi resda morala igrati še tekmo z Markišavci. Na zadnji tekmi so mladi Sobočani odigrali 5 : 5 z ekipo Odpisani ter imajo po desetih zmagah in enem neodločenem izidu zbranih neulovljivih 32 točk. Ekipo Sobota mladi so sestavljali Anamarija Horvat, Eva Horvat, Luka Šantavec, Timi Gider in Eva Hauko. Na srečanju z Odpisanimi sta po dve zmagi dosegli Anamarija in Eva Horvat, eno je dodal Luka Šantavec. Za Odpisane je trikrat zmagal Dominik Maček, po enkrat pa Mitja Županek ter Maček in Županek v dvojicah. Odpisani imajo še dve zaostali tekmi (z ekipama Spin in Jelenov hram) in prav v teh dveh dvobojih se bo odločalo o končni uvrstitvi od 2. do 4. mesta.

Trenutno je na 2. mestu Spin (šest zmag, trije remiji in dva poraza, 26 točk), na 3. mestu so Odpisani (sedem zmag, dva remija in en poraz, 26 točk), na 4. mestu je Jelenov hram (pet zmag, trije remiji in trije porazi, 24 točk), na 5. mestu Alf (dve zmagi, trije remiji in sedem porazov, 19 točk), na 6. mestu TNT (dve zmagi, dva remija in osem porazov, 18 točk) in na 7. mestu Markišavci (enajst porazov, 11 točk).

Pri točkovanju posameznikov zmaga prinaša tri točke in poraz eno točko. Trenutno je v vodstvu Zlatko Veselinovič iz Spina (28 zmag in pet porazov, 89 točk), od 2. do 7. mesta sledijo: Anamarija Horvat iz ekipe Sobota mladi (28 zmag in štirje porazi, 88 točk), Eva Horvat iz iste ekipe (25 zmag in sedem porazov, 82 točk ), Dominik Maček iz Odpisanih, ki je edini brez poraza (27 zmag, 81 točk), Črtomir Just iz Alfa (23 zmag in enajst porazov, 80 točk), Robert Benkovič iz Jelenovega hrama (24 zmag in trije porazi, 75 točk) in Vojko Gumilar iz ekipe TNT (20 zmag in 13 porazov, 73 točk). Na 8. mestu je Zdenko Uzelac iz Jelenovega hrama (20 zmag in 13 porazov, 73 točk ). Pozitivni izkupiček imajo še Luka Žagar iz Spina (19 zmag in 14 porazov, 71 točk), Luka Šantavec iz ekipe Sobota mladi (18 zmag in deset porazov, 64 točk), Boris Žagar iz Spina (13 zmag in deset porazov, 49 točk) in Mitja Županek iz Odpisanih (13 zmag in šest porazov, 45 točk).

Zaostale tekme se bodo odigrale takoj, ko se bodo znova odprle šole, saj se vsa srečanja občinske lige Murska Sobota igrajo v športni dvorani OŠ III.

namizni-tenis, sobota, mladi, ekipa
Arhiv kluba
Veterani NTK Sobota, ki so razporejeni po petih ekipah občinske lige.

namizni-tenis pomurska-liga občinska-liga murska-sobota