vestnik

MNL MS: Usodni avtogol Keme spravil Hodoš na vrh

Tomo Köleš, 10. 11. 2019
Niko Časar
Kema Puconci - Hodoš 0 : 1.
Šport

V derbiju 13. kroga Medobčinske nogometne lige M. Sobota je doslej vodilna Kema v Puconcih izgubila z doslej drugouvrščenim Hodošem z 0 : 1 in padla s prvega mesta.

Med moštvoma je bila pred tem krogom samo točka razlike. Kema, ki je dolgo časa vodila na lestvici, je imela 31 točk, Hodoš na drugem mestu pa 30 točk. Kdo bi si mislil, da bo v takšnem napetem derbiju o zmagovalcu odločil avtogol, in to že na začetku srečanja? A prav to se je zgodilo v 5. minuti tekme, ko je po napadu Hodoša lastno mrežo zatresel nesrečni Milan Zečevič. Do konca srečanja pa se mreži nista več zatresli.

Pred 90 gledalci je obračun vodil sodnik Tilen Kocbek iz Spodnjih Ivanjcev, ki je pokazal rumene kartone Janu Nejcu Matisu (Kema) ter Oliverju Nyariju in Zoranu Horvatu (Hodoš). Kema Puconci je pod vodstvom trenerja Zvonka Kurbusa nastopila v postavi: M. Kuzma, Bogdanič, M. Zečevič, Celec, R. Svetanič, Sapač (T. Svetanič, 80), Matis, Gjergjek (Horvat, 85), M. S. Kuzma kap. (Budja, 68), Grah, Balajc. Hodoš je pod vodstvom zelo izkušenega trenerja Marjana Rajbarja nastopil v postavi: Škerlak, Tamaško kap., Vlaj, Cser, Lepoša, Andrejek, Burka, Nagy (Molnar, 85), Bencik (Gašpar, 91), Kuronja (Horvat, 80), Nyari (Koca, 89).

Hodoš je po derbiju prevzel vodstvo na lestvici s 33 točkami in le začasno postal jesenski prvak, Kema pa je bila druga (31). Za petami jima je bila Serdica s 30 točkami, ki pa je šele morala odigrati svoje srečanje v Dokležovju, kjer je slavila z 2 : 0 in zaradi boljše razlike v zadetkih s 33 točkami osvojila naslov jesenskega prvaka. Četrti so Bakovci (29), ki so v gosteh ugnali Apače z 2 : 1. V prvem spomladanskem krogu bo Kema gostila Cven, Hodoš pa bo gostoval v Bakovcih, kar bo nov pomemben derbi MNL MS. 

nogomet mnl-murska-sobota 13.-krog kema-puconci hodoš 0-:-1
Kaj zdaj berejo drugi