vestnik

Mörec v 93. minuti za zmago na Koroškem

Miha Šoštarič, 12. 9. 2020
Aleš Cipot
Nogometaši Beltinec so v sodnikovem dodatku dosegli zmago.
Šport

Beltinci Klima Tratnjek so v gosteh z 2 : 1 (1 : 0) premagali Fužinar Vzajemci.

Fužinar Vzajemci – Beltinci Klima Tratnjek 1 : 2 (0 : 1)

Mestni stadion Ravne, 65 gledalcev, sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika). Strelci: 0 : 1 Verunica (21), 1 : 1 Kendeš (72), 1 : 2 Mörec (93). Rumeni kartoni: Tsivelekidis, kendeš, Grubelnik; Maučec. Igralec tekme: Domen Zver (Beltinci Klima Tratnjek).

Postavi

Fužinar Vzajemci: Marčič kap., Potokar, Kendeš, Horvat, Prša (Turičnik, 84), Kovač, Florjanc, Turkuš (Ćoralić, 84), Grubelnik, Tsivelekidis, Jauk (Fasvald, 66). Trener: Mihael Bukovec.

Beltinci Klima Tratnjek: Zver, Andrejč, Verbič, Mauko (Pihler, 79), Sočič (Maučec, 79), Kristl, Raduha kap., Mršič, Zeljković, Verunica (Lukač, 82), Mörec. Trener: Radovan Karanović (Beltinci Klima Tratnjek).

V uvodni tekmi 6. kroga 2. slovenske nogometne lige, ki se je včeraj (petek) igrala v Ravnah na Koroškem, so Beltinčani z zadetkom Vita Mörca globoko v sodnikovem podaljšku prišli do druge zaporedne zmage.

Maloštevilni gledalci, zbralo se jih je manj kot sto, so videli zanimivo tekmo, s številnimi priložnostmi na obeh straneh, gostitelji pa so še drugič zapored na domačem igrišču izgubili vse tri točke. V prejšnjem krogu je zasedbo prekmurskega rojaka Mihaela Bukovca premagalo Krško (1 : 2), tokrat pa so z identičnim rezultatom slavili Beltinčani, ki so tokratnega nasprotnika tudi prehiteli na prvenstveni razpredelnici.

beltinci, primorje, nogomet
Niko Časar
Nogometaši Beltinec so v sodnikovem dodatku dosegli zmago.

Varovanci Radovana Karanovića so v vodstvo prišli v 21. minuti. Ravenčani so izgubili žogo na svoji polovici igrišča. Z roba kazenskega prostora je sprožil Jan Kristl, odbito žogo pa je v mrežo z neposredne bližine zabil Mateo Verunica, ki je tako dosegel zadetek na drugi zaporedni tekmi. Beltinčani so imeli v 51. minuti preko Mörca priložnost povesti z 2 : 0. Domačini so v kazenskem prostoru podrli Verunico, strel Mörca z bele točke pa je domači vratar Tilen Marčič ubranil.

Domačini so izenačili v 72. minuti, ko je po hitrem napadu neubranljivo sprožil Vice Kendeš. Ko je že vse kazalo, da se bo tekma končala brez zmagovalca, so Beltinčani zadeli še drugič. Na semaforju je tekla 93. minuta, ko je Marko Maučec podal do Mörca, ki je z udarcem v daljši kot domačih vrat poskrbel za nepopisno veselje v beltinskem taboru.

Preostale tekme tega kroga bodo danes. Nafta 1903 bo v Lendavi ob 16. uri v derbiju kroga gostila Vitanest Bilje.

nd-beltinci fužinar-vzajemci 2.snl