vestnik

Mujčinović se bo z Nafto zoperstavil svojim

Vestnik.si, 15. 1. 2021
Nafta 1903 Facebook
Amel Mujčinović.
Šport

Nafta bo v soboto ob 14. uri igrala s Celjem, v lendavski klub pa je ravno iz moštva državnih prvakov prišel trener vratarjev Amel Mujčinović.

Prejšnjo sredo so se po dolgem premoru znova srečali igralci in strokovno vodstvo Nafte 1903 in v lendavskem športnem parku opravili prvi skupni trening. Vadba je potekala po navodilih NIJZ in NZS. Ekipa bo najverjetneje doma opravila celoten sklop priprav.

nafta, priprave, nogomet
FN Nafta 1903
Uvodni trening lendavske Nafte.

V moštvu je prišlo do nekaterih sprememb. Odšla sta igralca Roland Paku (postal je član kluba Nyiregyhaza, ki igra v drugi madžarski ligi) in Adam Zagorec, ki je izkoristil ponujeno službo v svoji stroki in se preselil v Ljubljano. Prav tako je lendavski klub zapustil trener vratarjev Aleksander Šeliga, ki bo odslej odgovoren za pripravo vratarjev pri državnih prvakih iz Celja.
Potem ko se je po polletnem nastopanju za ekipo ZTE iz Zalaegerszega vrnil steber obrambe Žiga Živko, je vrzel v strokovnem štabu popolnil Amel Mujčinović, nekoč odlični vratar in dosedanji trener vratarjev NK Celje, ki je postal novi trener vratarjev Nafte 1903. Ekipi so se na pripravah priključili tudi talentirani fantje iz mladinske šole: Bruno Šimunković, Antonio Martinjaš, Jan Plej, David Jožef Horvat in Miha Novak.

tiskovna-konferenca, nafta, mura
Aleš Cipot
V Lendavo se je vrnil tudi Žiga Živko.

Trener Nafte Dejan Dončić je potrdil osem pripravljalnih tekem. Prvo srečanje so Lendavčani odigrali v sredo med sabo, v soboto ob 14. uri pa se bodo na igrišču z umetno travo Olimp v Celju pomerili z NK Celje. Sledile bodo preizkušnje z nogometnimi klubi: Bistrica (20. januarja), Kapfenberg (23. januarja), Šampion (27. januarja), Gorica (30. januarja), Međimurje (5. februarja) in Polet (13. februarja).

nafta, priprave, nogomet
FN Nafta 1903
Uvodni trening lendavske Nafte.

nafta pripravljalna-tekma amel-mujčinović