vestnik

Mura ostaja peta: Z Aluminijem le 1 : 1

Vestnik.si, 19. 7. 2020
Aleš Cipot
Mura : Aluminij
Šport

Od 18. ure dalje sta se v Fazaneriji v tekmi predzadnjega kroga PLTS merila Mura in Aluminij, ki se borita za končno četrto mesto.

Kidričani, ki so bili pred tem krogom četrti, so imeli 54 točk, Mura na petem mestu pa 52. Sobočani, ki so doslej že večkrat zapravili priložnost, da bi prehiteli Aluminij, tokrat niso smeli iskati nobenega izgovora, saj so imeli zdaj enkratno priložnost, da z zmago končno izrinejo Kidričane s četrtega mesta, ki sicer v tej sezoni ne vodi v evropska tekmovanja. 
Mura je imela dober razlog za optimizem, saj je na zadnji tekmi z Olimpijo pokazala odlično predstavo, ki pa žal ni bila nagrajena z vsemi tremi točkami. Manjši razlog za skrb je bila sicer odsotnost kaznovanih branilcev Maruška in Gorenca. 
Pri Aluminiju je manjkal kaznovani Grajfoner. Kidričani so bili v precej slabi formi, največ porazov so si po premoru privoščili prav na domačem terenu. V gosteh igrajo nekoliko bolje. Mura je imela dobro popotnico, saj je Aluminij zanesljivo izločila iz pokala v polfinalu (4 : 0), še pred tem pa ga premagala tudi v prvenstvu, a v Kidričevem (1 : 3). Opozorilo pa je ostala domača tekma Mure v 17. krogu, ko je proti Aluminiju izgubila z 2 : 4. V zadnjem krogu bo Aluminij gostil Maribor, Mura pa bo gostovala pri Taboru, kjer v 18. krogu prav tako ni zmagala (1 : 1). 

olimpija, mura, gledalci, tribune, navijači
Aleš Cipot
Danes je maska na obrazu spet obvezna.

Dovoljenje za obisk tekme so imeli samo imetniki sezonskih vstopnic, ki pa so se morali držati sedežnega reda, predpisane razdalje in imeti na obrazu masko ves potek srečanja. A kot smo videli, se marsikdo na tribuni ni držal teh pravil.

Tekmo, ki ste jo lahko spremljali z nami, je sodil Mihael Antič iz Dekanov.  

Mura: Obradović, Šturm, Karamarko, Kaučič, Karničnik, Horvat, Kouter kap., Bobičanec, Šušnjara, Cipot, Maroša. Trener Ante Šimundža tekmo spremlja s tribune zaradi kazni dveh rumenih kartonov. Moštvo vodi Damjan Ošlaj.

Aluminij: Janžekovič kap., Ploj, Šaka, Matjašič, Flakus Bosilj, Pantalon, Marinšek, L. Horvat, G. Pečnik, Živković, Muminović.

1: Začetek tekme. 

11: Prva prekinitev zaradi grdega padca Pantalona na hrbet ob skoku z Marošo. Drugače za zdaj še brez strelov na vrata.

22: Prvi strel na vrata na tekmi: Flakus Bosilj z glavo, a je bil Obradović zanesljiv.

23: Strel Matjašiča z daljave, a malce mimo vrat.

24: Rumeni karton za Ploja zaradi grobega prekrška nad Bobičancem.

37: Napaka sodnika Antiča: Marinšek je s startom z nogami naprej podrl Karamarka, namesto rumenega kartona pa le avt za Aluminij. Karamarko pa v bolečinah.

41: Karamarko mora z igrišča zaradi poškodbe, namesto njega je prišel Kous.

45: Dve minuti dodatka.

47: Konec prvega polčasa. 0 : 0. 

Tekma, ki se je začela še kar dobro, nato pa od 25. minute dalje postajala vse slabša in slabša. Mura je začela s pravo energijo, a jo je Aluminij s precej obrambno igro nato povsem uspaval. Sobočani niso v prvem delu sprožili proti vratom niti enega pravega strela, saj nimajo nobene ideje, kako prebiti zaprto formacijo Kidričanov. Črno-beli so ostali že brez treh branilcev. Poleg kaznovanih Maruška in Gorenca se je sedaj poškodoval še Karamarko.

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

46: Začetek drugega polčasa. Pri Muri namesto Šušnjare vstopa Filipović.

49: GOOOL 1 : 0 Kai Cipot! Prvi strel Mure na vrata je obrodil sadove. Bobičanec je poslal visok predložek z desne strani, Cipot pa se je prebil do strela z glavo iz bližine in premagal Janžekoviča. Gostje so ugovarjali, da je Cipot ob tem naredil prekršek, a sodnik ni dosodil ničesar.

50: GOL 1 : 1 Jure Matjašič! Že v naslednji minuti šok za domače. Matjašič in Živkovič sta z dvojno podajo povsem izigrala celotno obrambo Mure, Matjašič pa je s strelom po tleh poslal žogo v mrežo.

53: Rumeni karton za Cipota zaradi prekrška nad Plojem.

57: Dober strel Filipovića, a malce preveč po sredini, tako da Janžekovič brani.

58: Rumeni karton za Lucasa Horvata zaradi vlečenja Koutra za dres.

59: Strel Bobičanca z levico, vendar ni dobro zadel žoge, tako da je odvihrala stran od vrat.

63: Silovit strel Filipovića, ki zadeva prečnik. Sreča sedaj za Aluminij.

68: Dvojna menjava pri Aluminiju: T. Pečnik in Klepač namesto Flakusa Bosilja in Živkovića.

69: Rumeni karton za Bobičanca, ki je spotaknil T. Pečnika.

72: Še ena menjava pri Aluminiju: Čermak namesto L. Horvata.

74: Strel Tomija Horvata z levico, nekdo se je dotaknil žoge, zato je to kot za Muro, iz katerega pa se ni izcimilo kaj posebej nevarnega.

76: Zapozneli rumeni karton za Marinška, ki je tokrat s startom z nogama naprej podrl Kaučiča.

78: Premiera: v igro vstopa Tio Cipot namesto tokrat nevidnega Maroše. Sedaj sta v napadu Mure mlada brata Cipot.

84: Menjava pri Aluminiju: Vrdoljak namesto strelca Matjašiča.

85: Sedaj dve posredovanji Janžekoviča ob dveh strelih črno-belih.

90: Drugi rumeni in s tem rdeči karton za Kaija Cipota, ki naj bi v skoku s komolcem udaril Muminovića, čeprav je bilo jasno vidno, da je igralec Aluminija dodal precej filmskega vložka, s katerim je želel ukrasti še nekaj sekund.

93: Konec tekme. 1 : 1. 

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

Vse se je zgodilo v drugem polčasu, kjer je tudi Mura igrala dosti bolje kot v prvem delu. Bolj si je želela zmage, tudi povedla, a škoda, da ji je takoj nato popustila zbranost, kar je botrovalo zadetku Aluminija. Črno-beli prav tako niso imeli sreče, saj je Filipović, ki je prinesel veliko svežine v napad, v 63. minuti zadel prečnik. Aluminij tako ostaja na četrtem mestu z dvema točkama prednosti pred Muro. Dokončna odločitev o četrtem mestu bo padla v zadnjem krogu. Navijači Sobočanov si bodo tole tekmo najbolj zapomnili po tem, da sta prvič doslej v napadu v članski vrsti zaigrala brata Kai in Tio Cipot, slednji je s tem debitiral v prvi ligi. Kai je bil obenem še strelec in ob koncu izključen, saj mu je sodnik Antič, ki ni imel enakomernega kriterija, prestrogo pokazal drugi rumeni karton. 

mura aluminij 35.-krog 2020