vestnik

Mura - Domžale 3:0 (1:0)

STA, 28. 9. 2019
Aleš Cipot
Mura : Domžale
Šport

Nogometaši Mure so v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 3:0 (1:0).

domžale, mura
Aleš Cipot
Mura : Domžale

* Stadion v Fazaneriji, sodniki: Vinčić, Benc in Skok.


* Strelca: 1:0 Maroša (28.), 2:0 Kouter (58.), 3:0 Maroša (69.).
* Mura: Obradović, Šturm, Karamarko, Maruško, Karničnik, Kouter, Šporn, Bobičanec, Šušnjara (od 88. Bubnjar), Horvat (od 74. Mulić), Maroša (od 81. Brkić).
* Domžale: Mulalić, Sikošek, Klemenčič, Vuklišević (od 46. Mujan), Rom, Ilić (od 57. Ćorluka), Käit, Svetlin, Ibričić, Podlogar, Sappinen (od 74. Jakupović).
* Rumeni kartoni: Bobičanec; Ilić, Ćorluka.
* Rdeči karton: /.

domžale, mura
Aleš Cipot
Mura : Domžale


Sobočani so niz neporaženosti podaljšali na štiri tekme in ostajajo v stiku z vrhom. Domžalčani pa so ostali pri dveh zmagah ter doživeli drugi zaporedni poraz, tako da ostajajo pri desetih točkah oziroma jih imajo 14 manj od vodilnih Maribora in Olimpije.

domžale, mura
Aleš Cipot
Mura : Domžale


Prvi polčas uvodoma ni prinesel posebej razburljive predstave, domači so sicer imeli nekaj polpriložnosti, v 18. minuti pa celo dosegli gol, a po mnenju sodnikov iz prepovedanega položaja. Zato pa so črno-beli povedli v 28. minuti, ko se je Amadej Maroša odločil za strel s približno 20 metrov in žogo poslal čez Ajdina Mulalića v mrežo Domžal.

domžale, mura
Aleš Cipot
Mura : Domžale


Domžalčani več kot pol ure niso sprožili resnega strela proti vratom gostiteljev, v 42. minuti pa dosegli gol prek Damjana Vukliševića. Toda slednji je ob skoku napravil prekršek nad svojim čuvajem, tako da so sodniki zadetek razveljavili.

Po dokaj mirnem uvodu drugega polčasa so domači navijači skočili v zrak v 58. minuti. Takrat je Nino Kouter povišal na 2:0, potem ko je sprožil s 25 metrov in zadel levi zgornji kot vrat tekmecev.

V 67. in 68. minuti so nase opozorili tudi Domžalčani, najprej je Matko Obradović posredoval po strelu Rauna Sappinena z glavo, nato pa je Tamar Svetlin z 12 metrov zatresel prečko. Že minuto pozneje pa so domači spet zadeli.

Klemen Šturm je prodrl po levi strani in podal do Maroše, ta je v kazenskem prostoru preigral še Gregorja Sikoška in nato malce z leve zadel za 3:0. V 77. minuti je pri gostih od daleč poskusil Senijad Ibričić, izkazal pa se je Obradović. Že v sodniškem dodatku je prečko zadel še Matija Rom.

Sobočani bodo v 13. krogu prihodnjo soboto gostovali v Mariboru, Domžalčani pa bodo gostili sežanski Tabor.

nogomet dp
Kaj zdaj berejo drugi