vestnik

(FOTO) Z goli Filipovića in Koutra do prve domače zmage v novi sezoni

Vestnik, 30. 8. 2020
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana
Šport

V soboški Fazaneriji je bila na sporedu tekma 2. kroga prve slovenske nogometne lige med domačo Muro in ekipo Tabora iz Sežane.

Na stadionu v Murski Soboti so danes lahko prisotni tudi imetniki sezonskih vstopnic. Prireditev se izvaja v skladu z omejitvenimi ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa in zakonodajo, ki dovoljuje javne prireditve s prisotnostjo do 500 oseb. Naj spomnimo, da je Mura v uvodnem krogu v gosteh premagala Celje, danes pa lovi drugo zaporedno zmago in nove tri točke. Tabor je v prvem krogu z minimalno zmago premagal povratnika v prvo ligo - Koper. Obe ekipi se danes lahko z zmago povzpneta na vrh lestvice in se točkovno izenačita z Bravom, ki ima zaenkrat stoodstotni izkupiček. 

Začetni enajsterici

NŠ Mura: Obradović, Gorenc, Karničnik, Šturm, Kous, Horvat, Kozar, Kouter, Filipović, K. Cipot, Maroša.
NK Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Mihaljević, Zebić, Salkić, Kouao, Sever, M. Babič, Ndzengue. 

Sodniki: Alen Borošak, Uroš Benc, Žiga Šumer, Aleksandar Matković.

Začetek tekme.

mura, tabor
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

Sežanci so takoj na začetku začeli vršiti pritisk na Murini polovici, v 2. minuti so tudi izvedli prvi kot na tekmi, vendar nevarnosti za Matka Obradovića ni bilo. Murin napadalec Maroša je v 3. minuti prišel do svoje prve priložnosti, toda pri zaključnem strelu slabo zadel žogo in Koprivec je strel zlahka ubranil. 

mura, tabor
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

V 7. minuti je Ndzengue močno ustrelil proti golu, Obradović je strel izbil. Nekaj trenutkov pozneje je od daleč poskušal še Mario Babič, tudi tokrat pa je Murin vratar dobro posredoval. 

Prvi kot na tekmi za Muro je Šturm izvedel v 13. minuti, vendar grožnje za vrata Koprivca ni bilo. Dve minuti pozneje je Šturm podal z druge, tokrat leve strani, žogo pa je uspel izbiti Ristić. Navijači na tribunah so prvič oživeli v 16. minuti, ko je z močnim strelom zapretil Šturm, žoga pa je zletela mimo vrat. 

mura, tabor
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

V 26. minuti je v protinapad krenil Kouter, v nadaljevanju akcije pa je po prekršku Zebića nad Filipovićem sledil prosti strel. Izvedel ga je Šturm, ki je streljal po sredini vrat, naravnost v Koprivca. Zebić si je v tej akciji tudi prislužil rumeni karton. 

GOOL - v 29. minuti vodstvo Mure. Strelec je Andrija Filipovič, ki je z levico močno udaril proti golu, zadel vratnico, žoga pa se je odbila v mrežo. 

mura, tabor
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

V 39. minuti je bilo vroče tudi pred vrati Obradovića, ki pa ga z neposredne bližini ni uspel premagati Kouau. Dve minuti pozneje je z desne strani pred vrata Sežancev ostro podal Šturm, izbil pa je eden od branilcev Tabora. 

Konec prvega polčasa. 

Na začetku drugega polčasa so nogometaši obeh ekip že prišli na zelenico, so se pa morali kaj kmalu umakniti pod streho, saj je Mursko Soboto zajela nevihta. Vreme se je po nekaj minutah umirilo in drugi polčas se je z nekaj zamude vendarle začel. 

GOOOL - v 46. minuti je Kouter povišal vodstvo domačih. Alen Kozar je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je z glavo zadela Murina desetica. 

mura, tabor
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

V 51. minuti je imel Karničnik lepo priložnost, da bi Muro popeljal do vodstva s 3 : 0. Njegov strel z glavo je nekoliko zletel preko gola. 

mura, tabor
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

Deset minut pozneje sta se v priložnosti znašla Maroša in Cipot, vendar ju je pred vrati dovolj oviral eden od branilcev Sežana. Ndzengue je v 64. minuti porumenel zaradi prekrška nad Kousom, Maroša pa je mesto na zelenici prepustil Kevinu Žižku. 

GOOOL - Vodstvo Mure s 3 : 0. Filipović je danes vroč, tokrat je žogo atraktivno z roba kazenskega prostora poslal pod prečko.

V 77. minuti je Ante Šimundža na igrišče poslal Filipa Kosija, na klop Kai Cipot. Rovas je pri Taboru vstopil namesto Ndzengueja, Severja pa je nadomestil Djalo.  

mura, tabor
Aleš Cipot
Mura : Tabor Sežana

V 87. minuti je Kozarja zamenjal Brkić, dvakratnega strelca Filipovića pa Vito Štrakl. 

Še tri minute sodnikovega podaljška. Do strela je prišel Žižek, Koprivec pa je žogo odbil v kot. 

Konec srečanja. Mura je vknjižila tri točke in jih ima po dvema odigranima krogoma šest. 

plts nš-mura tabor-sežana 1.-snl