vestnik

Mura najprej v Stožicah z Olimpijo, nato doma proti Bravu. Kako bo s prisotnostjo gledalcev?

Rok Šavel, 5. 2. 2022
Aleš Cipot
Maksimalno dovoljena kapaciteta na stadionu je 750 gledalcev in to ne glede na to, koliko sedišč stadion premore.
Šport

Muraši spomladanski del prvenstva začenjajo v sredo, 9. februarja, ko bodo v Ljubljani odigrali prestavljeno tekmo z Olimpijo, naprodaj pa so tudi že karte za dvoboj v Murski Soboti proti Bravu, ki bo na sporedu prihodnjo nedeljo. Še vedno pa so v veljavi omejitve pri številu dovoljenih gledalcev.

Spremenjena Mura se bo že čez nekaj dni, v sredo, 9. februarja, prvič predstavila in to na derbiju v Ljubljani proti Olimpiji. Gre za prestavljeno tekmo 17. kroga Prve lige Telemach, ko je bil dvoboj zaradi okužb v ljubljanskem moštvu v zadnjem hipu odpovedan.

Privrženci črno-belih pa si bodo derbi z Olimpijo lahko ogledali le na televizijskih sprejemnikih, saj je še zmeraj v isti obliki v veljavi odlok, ki število gledalcev omejuje na 750, med gledalci pa mora biti prosto eno sedišče v vsako smer. Ne glede na to, ali gre za stadion, ki sprejme tisoč ali 16 tisoč gledalcev kot so denimo Stožice. Ob tem je običajna praksa, da je za gostujoči klub, kar je v tem primeru Mura, na voljo vsaj pet odstotkov vstopnic, čemur so se pri Muri, razumljivo, odrekli.

Lahko si pa od danes v klubskem baru v Fazaneriji zagotovite vstopnice za ligaško tekmo z Bravom, ki bo na sporedu že v nedeljo, 13. februarja. Glede na to, da do takrat najverjetneje ne bo prišlo do sprememb in bo tako še zmeraj v veljavi omejitev 750 gledalcev, pa so temu primerno omejene vstopnice. Več informacij na spletni strani soboškega prvoligaša.

Naj spomnimo, da je pred dnevi vodja strokovne skupine za covid-19 Mateja Logar napovedala sproščanje ukrepov za 14 dni, če bo prišlo do umirjanja razmer. Včeraj je bilo potrjenih nekaj manj kot 12 tisoč okužb, po navedbah strokovnjakov pa naj bi bili blizu vrha petega vala epidemije koronavirusa.

nš-mura ukrepi vstopna-točka prva-liga vstopnice gledalci