vestnik

(Mura - Olimpija) Kako premagati zmaja?

Tomo Köleš, 10. 3. 2022
Aleš Cipot
Luka Bobičanec bo ob razpoloženem Mirlindu Dakuju največja nevarnost za vrata Olimpije.
Šport

Po prestani kazni se vrača Luka Bobičanec, po bolezni pa Žiga Kous

Nogometaši Mure bodo danes ob 17.30 v Fazaneriji pričakali Olimpijo, kar bo derbi tega, 26. kroga prve lige, že to nedeljo pa bodo gostovali pri Mariboru. Ljubljančani in Štajerci so najresnejši kandidati za naslov državnega prvaka, črno-beli pa se borijo za uvrstitev v evropsko tekmovanje. Pod vodstvom trenerja Anteja Šimundže je Mura svoje najboljše igre prikazovala ravno na obračunih s tema nasprotnikoma, čeprav sta vsakič veljala za favorita. »To so tekme, ki jih najraje igram,« pred obema dvobojema pravi Nik Lorbek. 



Kako pa na ti srečanji gleda aktualni trener Mure Damir Čontala? »Za obračune z uveljavljenimi nasprotniki so priprave igralcev najlažje, saj so že sami dovolj motivirani in psihološko pripravljeni, ob tem pa bodo imeli še veliko podporo navijačev,« se novih izzivov že veseli strateg Sobočanov. A za zdaj je v njegovih mislih samo Olimpija, ki je nazadnje odpihnila Aluminij s kar 6 : 0, medtem ko se soboško moštvo na derbi odpravlja s popotnico zmage in remija na zadnjih dveh nastopih. 


Sladke skrbi pred tekmo

Ljubljančani imajo na lestvici kar osem točk več od Mure, zato za to doma šteje samo zmaga, če še želi ostati v boju za tretje mesto. Pred kratkim sta se ekipi pomerili v Stožicah na zaostali tekmi 17. kroga, slavila je Olimpija z 1 : 0. »Od tistega srečanja se je ljubljansko moštvo še okrepilo, vendar se njegova filozofija igre ni prav nič spremenila. Mi smo na zadnjih dveh tekmah prikazali večinoma zelo dobro predstavo, skrbi me edino to, da smo ob sklepih srečanj precej popustili, kar pa ni posledica kakšne slabše fizične pripravljenosti, ampak je težava mentalne narave. Pogosto se v glave igralcev prikrade misel, kaj se bo zgodilo, če dobijo gol, in zato igrajo bolj v krču. To moramo odpraviti in potem lahko upravičeno upamo na uspeh,« pravi Čontala. 

Potem ko je odslužil kazen zaradi rumenih kartonov, se v moštvo vrača Luka Bobičanec, po bolezni pa tudi Žiga Kous, ob tem pa že redno trenira nedavno poškodovani Mitja Lotrič, tako da bo soboška zasedba popolna. »To so sladke skrbi za trenerja, vem, da bo za nekatere igralce neprijetno, ampak vsi naenkrat pač ne morejo nastopiti v prvi postavi.«

mura, gregor-balažic, izjava, medijski-termin
Aleš Cipot
"Mura je aktualni državni prvak, zato mora na vsaki tekmi iti po tri točke," pravi izkušeni branilec Gregor Balažic.


Izkušeni branilec Gregor Balažic poudarja, da se mora Mura posvetiti najprej sebi, šele nato Olimpiji. »Ekipa je izjemna, tukaj se počutim odlično. Vemo, od koder bo pretila največja nevarnost, ampak mi moramo prikazati svojo pravo igro in svojim navijačem podariti zmago. Po mojem mnenju je Mura v tem trenutku celo boljša ekipa od Olimpije.« 

Derbi med črno-belimi in zmaji bo vodil sodnik David Šmajc iz Kranja.

mura olimpija derbi