vestnik

Olimpija vs. Mura: Bo Ljubljana danes spet prekmurska?

D.N., 23. 8. 2019
Aleš Cipot
Muraši gostujejo v Ljubljani.
Šport

Kaj pred derbijem 7. kroga Prve Lige Telekom Slovenija med Muro in Olimpijo pravita domači strateg Ante Šimundža in vratar Matko Obradović?

Nogometaše črno-belih čaka pomembna preizkušnja pri ljubljanski Olimpiji, kamor jih bodo po napovedih ponovno pospremili številni domači navijači. Napolnjenih je namreč že šest avtobusov, v slovensko prestolnico se bodo številni odpravili tudi z osebnimi avtomobili in kombiji, kjer bodo navijali za Muro. 

187d6073466c90bbfce882297c77fbe5
Aleš Cipot
Derbi med Olimpijo in Muro bo na sporedu v soboto ob 20.15.

Kaj pa pred obračunom kroga pravita trener Šimundža in vratar Obradović? 

Šimundža: "Najbolj pomembno je, da so pomembnost tekme, pomen derbija, nogometna kulisa, ogromno pozornosti tisto, zaradi česar igramo, ne nazadnje se nogomet igra za gledalce, in normalno, veselje, energija, pozitivna usmerjenost je na dobri poti." 

Obradović: "Zagotovo so nam vse misli usmerjene k Olimpiji. Zavedamo se tega, da smo dobro začeli v prvenstvu. Kot pravi trener in kot se zavedamo tudi sami, se ne smemo preveč sprostiti, vseeno je to šele začetek prvenstva in ne pomeni nič, vse se lahko obrne v dveh tekmah. Liga je tako izenačena in nepredvidljiva, da se lahko v dveh tekmah vse spremeni. Zadovoljni smo z začetkom, toda moramo ostati skromni in tako nadaljevati." 

Več o tem, kaj sta povedala, pa v spodnjem videu. 

Sicer pa so v klubu za vse potnike, ki bodo potovali z avtobusi v organizaciji Mure izdali posebno navodila. 

Avtobusi bodo prišli na parkirišče pri BTC-ju (na strani pri Merkurju) ob 16. uri, odhod iz Murske Sobote bo ob 16.30 uri. Vsi avtobusi in kombiji se bodo zbrali v Lukovici, od koder bo ob 19. uri odhod v konvoju proti Stožicam v policijskem spremstvu. Plan prihoda avtobusov na Stožice je ob 19.30, po tekmi pa se je treba čim prej zbrati ob istih avtobusih za odhod domov. 

Tudi ostale organizirane skupine se zberejo na počivališču v Lukovici, od koder je ob 19. uri odhod konvoja do Stožic, vsa vozila morajo biti tam najkasneje ob 19.30 uri. 

Murska Sobota ,Ante Šimundža
Aleš Cipot
Derbi med Muro in Olimpijo bo na sporedu ob 20.15.

Za navijače Mure, ki se bodo na pot odpravili v lastni režiji, bo parkiranje pri vhodu 1-2 (vhod takoj ob izvozu iz Tomačevskega rondoja), kjer se zavije desno, od tam pa jih reditelji usmerjajo na parkirne prostore. 

Iz kluba so še sporočili, da prosijo za kulturno in športno navijanje ter strpnost pri vstopu na stadion in pri izstopu, zaželeni so tudi navijaški artikli kluba. 

mura olimpija plts stožice konvoj