vestnik

Mura: Ošlaj odhaja, prihaja pa Kompan Breznik

Vestnik.si, 2. 1. 2022
Aleš Cipot
Damjan Ošlaj ne bo več v strokovnem štabu Mure.
Šport

Tako kot se je napovedovalo, je bilo zdaj tudi potrjeno. Pomočnik dosedanjega trenerja Mure Damjan Ošlaj prav tako zapušča Fazanerijo, v katero pa prihaja mlada okrepitev iz Olimpije.

Ošlaj, ki je otrok Mure, je od sezone 2017/18 deloval kot pomočnik Anteja Šimundže, v sezoni 2016/17 je čarno-bejle kot glavni trener popeljal do napredovanja v 2. SNL, potem ko je ekipo vodil na zadnjih sedmih tekmah prvenstva in dosegel prav toliko zmag. Ošlaj je že pred tem deloval v klubu kot trener v nogometni šoli, za čarno-bejle pa je kot nogometaš zbral tudi 101 nastop.

"Damjanu se zahvaljujemo za vse, kar je dal čarno-bejlin in mu želimo veliko uspeha v nadaljnji karieri!," so zapisali pri Muri v uradnem sporočilu. Ošlaj se bo pridružil Šimundži pri Ludogorcu.

Strokovni štab pa sta okrepila Milan Anđelković in Andrej Kvas.

simundza oslaj gw
Grega Wernig
Ante Šimundža in Damjan Ošlaj.

Mura pa je dobila mlado obetavno okrepitev, ki naj bi se črno-belim pridružila že na nedeljski večerji. Miha Kompan Breznik, rojen leta 2003 v Mariboru, je levi bočni branilec, ki je prve resne nogometne korake naredil pri Kopru, v zadnjih treh letih in pol pa je bil pri Olimpiji, kjer je veljal za enega od najobetavnejših mladincev. Mladenič se je odločil, da bo kariero nadaljeval pri Muri, čeprav je imel pri Ljubljančanih že obljubljeno profesionalno pogodbo, ki naj bi jo podpisal v teh dneh. Z odhodom Kompana Breznika pri Olimpiji seveda niso ravno najbolj zadovoljni.  

mura strokovno vodstvo
NŠ MURA/FB
Nov strokovni štab NŠ Mura.

Martin Metelko
Miha Kompan Breznik naj bi bil že v Murski Soboti.
damjan-ošlaj mura miha-kompan-breznik