vestnik

Mura ostala brez Lorbka, ki se seli v Belgijo

Vestnik, 26. 7. 2019
Aleš Cipot
Šport

Iz Nogometne šole Mura so sporočili, da je Nik Lorbek uspešno opravil zdravniške preglede in podpisal triletno pogodbo z ambicioznim belgijskim drugoligašem Royal Union Saint-Gillois.

Kluba sta dosegla dogovor o odškodnini, ki pa zaenkrat ni znana javnosti. To bo za23-letnega defenzivnega vezista prvi prestop v tujino.»Nik se v svojem času pri Muri ni izkazal le z izjemnimi igrami, temveč tudi s pristopom in odnosom, s katerim se je prikupil vsem, ki smo povezani z Muro. Iskreno se mu zahvaljujemo za dve sezoni, ki jih je odigral v črno-belem, obenem pa čestitamo ob pomembnem prestopu v njegovi karieri. Vrata Fazanerije bodo zanj vedno odprta,« se ob prestopu Niku Lorbku zahvaljuje predsednik Nogometne šole Mura Robert Kuzmič.


6b8e1bb1efdfd2a78a09e3b2d6529246
Fb NŠ Mura
Lorbek jepodpisal triletno pogodbo z belgijskim drugoligašemRoyal Union Saint-Gillois.

»Prestop je nov dokaz dobrega dela v Muri, ki postaja v tujini vedno bolj priznana sredina za razvoj nogometašev. Prodaja Nika ni bila lahka odločitev, a naša obveza je, da ob ustrezni odškodnini igralcem omogočimo naslednji korak v njihovih karierah. S prodajo smo še dodatno okrepili poslovno stabilnost kluba, ki je osnova za nadaljnji razvoj,« še pravi Kuzmič.


Nik Lorbek prestop NŠ Mura