vestnik

Mura po zadetku Cipota in obrambi Šafarića v polfinalu pokala!

STA, ABE, 30. 10. 2019
Aleš Cipot
Mura : Domžale
Šport

Nogometaši Nafte so prav tako polfinalisti slovenskega nogometnega pokala.

Nogometaši Mure so zadnji polfinalisti pokala Slovenije. Na povratni tekmi četrtfinala so po streljanju enajstmetrovk so z 8 : 6 premagali Domžale, potem ko se je redni del končal z izidom 3 : 2, istim kot je bil na prvi tekmi v korist Domžalčanov.

mura, domžale, pokal
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Sobočani so na izenačeni tekmi, po kateri bi se že v rednem delu lahko veselili eni ali drugi, prvi prišli do gola, v 24. minuti je s prostega strela zadel Andrija Bubnjar. Domžalčani pa so do konca prvega dela naredili preobrat, v 33. in 40. minuti je za dva gola od daleč poskrbel Arnel Jakupović.

mura, domžale, pokal
Aleš Cipot
Mura : Domžale

V 58. minuti je bil dvoboj Jakupović - Bubnjar izenačen, saj je slednji izkoristil podajo Amadeja Maroše in izid poravnal. V zadnjih trenutkih pa so gostitelji izsilili podaljšek, potem ko se je v kazenskem prostoru v gneči najbolje znašel mladi rezervist Kai Cipot, sicer sin nekdanjega reprezentanta Fabijana Cipota.

mura, domžale, pokal
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Junak rednega dela je zapravil tudi najlepšo priložnost v podaljšku, v katerem so bili gostitelji nevarnejši. Toda gola ni bilo, tako da so polfinalista odločile enajstmetrovke.

mura, domžale, pokal
Aleš Cipot
Mura : Domžale

Pri strelih z bele točke so bili domači uspešni v vseh poskusih, pri gostih pa je že prvo zgrešil najizkušenejši igralec Senijad Ibričić. Njegov strel je vratar Dejan Šafarić ubranil.

Nogometaši Nafte so prav tako polfinalisti slovenskega nogometnega pokala in po Radomljah druga ekipa, ki se je med štiri najboljše prebila iz druge lige. Lendavčani so si napredovanje priigrali v Velenju, potem ko so še drugič premagali Rudar. V Lendavi je bilo 2 : 1, v Velenju so zmagali z 2 : 0. Nafto je v 27. minuti v vodstvo popeljal Mihael Rebernik, ki se je po predložku z desne strani dobro znašel v kazenskem prostoru, po njegovem strelu se je žoga od vratnice odbila za golovo črto. V sodnikovem podaljšku drugega polčasa je po protinapadu zmago potrdil Madžar Roland Paku.

mura nafta nogomet