vestnik

Mura predvideva v četrtek tekmo s Celjani

Vestnik.si, 1. 2. 2021
NŠ Mura
Mura bo kljub težavam morala ostati zbrana.
Šport

Trener Mure Ante Šimundža je za klubsko Facebook stran strnil misli ob koncu priprav v Turčiji, ki so jih zaznamovali tudi pozitivni testi pri nekaterih nogometaših.

"Muraši" naj bi danes opravili testiranje na letališču in se nato vrnili domov, vsaj tisti z negativnim testom. V četrtek naj bi odigrali pripravljalno tekmo s Celjem.  To bi bila generalka pred pričetkom prvenstva. 


"Lagali bi, če bi rekli, da to ni vplivalo na potek priprav. Ampak fantje so se odzvali zelo profesionalno, enako tudi ljudje v klubu, ki so bili z nami. Mimo tega ne moremo, vendar bomo skušali potegniti čim več pozitivnih stvari iz tega in v čim krajšem možnem času spraviti nazaj fante, ki bodo morali ostati v Turčiji. Ostali pa moramo skrbeti za zdravje še naprej in skušati ostati osredotočeni samo na nogomet, " je dejal Šimundža.

"Ko pogledam vse skupaj, je škoda, da nam je odpadla tekma s Šahtarjem, po drugi strani pa je sreča, da se je to zgodilo na koncu priprav, ki smo jih cele naredili skupaj. Hvala bogu fantje, ki bodo ostali v Turčiji, nimajo večjih simptomov in nobenih večjih težav. Tako da je bil celotni program priprav razen tekme z Ukrajinci izpeljan do konca. Verjamem, da bo to dovolj dobro kljub krajšemu premoru, ki ga bodo ti omenjeni igralci morali imeti, in da na nadaljevanje naše poti to ne bo dosti vplivalo. Tako da, če gledamo vse skupaj, je nekaj pozitivnih stvari v teh pripravah. Verjamem, da bomo lahko tako mi kot Celjani v četrtek odigrali še eno pripravljalno tekmo. Potem pa se bo treba že pripraviti na prvenstveno srečanje s Taborom," je še dodal strateg Mure. 

Aleš Cipot
Ante Šimundža: "Razen tekme s Šahtarjem smo program priprav izpeljali do konca."
mura ante-šimundža priprave turčija