vestnik

(FOTO) Muro po glavi udaril še Aluminij

Vestnik.si, 18. 10. 2020
Aleš Cipot
Mura : Aluminij
Šport

Po premoru in Murini karanteni so se v akcijo vrnili črno-beli. V 7. krogu prve lige so gostili Aluminij in se skušali utrditi na vodilnem položaju. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Mure: Obradović, Šturm, Lovrić, Karničnik, Kous kap., Brkić, Kouter, Bobičanec, Filipović, K. Cipot, Žižek. Trener: Ante Šimundža.

Začetna postava Aluminija: Janžekovič kap., Azemović, Lucas Horvat, Petek, Krajnc, Čermak, T. Pečnik, Jakšić, Grajfoner, Flakus Bosilj, Matjašič. Trener: Slobodan Grubor.

Tekmo na stadionu lahko spremljajo imetniki sezonskih vstopnic. Sodnik je Damir Skomina (Koper).

1: Začetek tekme.

5: Močan strel Pečnika, Obradović je poletel po zraku in odbil žogo.

11: Rumeni karton Brkić zaradi dveh zaporednih prekrškov.

16: Prva nevarnost pred vrati Aluminija. Po podaji Karničnika je z rahlim strelom poskušal presenetiti Žižek, vendar je Janžekovič žogo ulovil.

21: Kakšna dvojna priložnost za Cipota! Po podaji Kousa z desne je odlično streljal z glavo, Janžeković pa še bolje ubranil, v vnovičnem poskusu in preveliki želji pa Cipot ni uspel dobro zadeti žoge in velika priložnost je splavala po vodi.

25: Velika nevarnost za Murina vrata. Flakus Bosilj je želel podati z desne strani, žoga je zadela Šturma in se odbila pod prečnik, od koder jo je s parado v kot izbil Obradović.

26: Enajstmetrovka za Aluminij, potem ko je v kazenskem prostoru z roko igral Lovrić. 

27: GOL 0 : 1 Lucas Mario Horvat! Horvat je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen.

33: GOOOL 1 : 1 Kevin Žižek! Hiter odgovor Mure. Za vse sta poskrbela Kous in Žižek, ki sta izvedla bliskovito akcijo. Kapetan Mure je izvrstno našel vtekajočega Žižka, ta pa je s strelom v bližji kot premagal Janžekoviča.

43: GOL 1 : 2 Tilen Pečnik! Pečnik se je prebil po robu kazenskega prostora, medtem ko ga Kous in Brkić nista uspela zaustaviti, in z desnico poslal žogo po tleh tik ob vratnici v mrežo. 

45: Konec prvega polčasa. 1 : 2.

Po prvih petnajstih minutah se je zdelo, da Mura ne kaže prave energije, vendar se je potem bolj razživela in je nanizala več nevarnih akcij ter enkrat zadela. A hudo jo je kaznovala nezbranost v obrambi, kar je prav tako nevarni Aluminij znal izkoristiti. Občutek pa je, da to še niso bili vsi zadetki, ki smo jih videli na nocojšnji tekmi. Obeta se razburljiv drugi polčas. 

mura, aluminij
Aleš Cipot
Mura : Aluminij

46: Začetek drugega polčasa. Menjava pri Muri: Marič namesto Filipovića.

47: Kous je prodrl po desni strani vse do vrat, vendar ni bilo dovolj blizu nikogar od kolegov, ki bi samo potisnil žogo v mrežo. 

58: Rumeni karton Krajnc zaradi ugovarjanja.

62: Menjava pri Muri: Maroša namesto Cipota.

68: Menjava pri Aluminiju: Klepač namesto Flakusa Bosilja.

72: Menjava pri Muri: prvič v tej sezoni prihaja Travner, ki je zamenjal Brkića.

73: Velika sreča za Aluminij. Po kotu je z glavo natančno streljal Maroša in že premagal Janžekoviča, a žogo je z golove črte odbil Krajnc. Nekateri igralci Mure so menili, da je žoga že prešla golovo črto, vendar počasni posnetek tega ni potrdil.

74: Menjava pri Aluminiju: Prša namesto Grajfonerja.

83: Bobičanec podaja pred gol, Žižek je malce zamudil, žoga pa tik ob vratnici v golavt.

87: Menjava pri Muri: Štrakl namesto Kousa.

88: Menjava pri Aluminiju: Štusej namesto Pečnika.

90: Tri minute dodatka.

93: Rumeni karton Bobičanec.

93: Konec tekme: 1 : 2. 

Od pričakovane razburljivosti razen v redkih trenutkih ni bilo nič. Mura je v drugem delu pokazala igro brez repa in glave ter se izgubljala v preštevilnih podajah sem in tja, podaje pred gol pa so skoraj izostale. Tudi precej neposrečene menjave niso prinesle sprememb. Črno-beli so sicer imeli terensko premoč, a je ta bila jalova. Aluminij je dokaj lahko prišel do treh točk. Brez odsotnih Gorenca in Horvata ter s Kozarjem na rezervni klopi to ni bila prava Mura. Z drugim zaporednim porazom se je nadaljevala razprodaja točk in prednost pred najbližjimi zasledovalci zdaj znaša samo točko. 

V četrtek ob 14. uri bo Mura igrala tekmo 2. kroga pokala Pivovarne Union s ptujsko Dravo. Srečanje bo v športnem parku Zavrč. Prenos/stream na nzs.si.

prva-liga mura aluminij