vestnik

Mura v 1. krogu spet s Celjem, Beltinci z Gorico

Tomo Köleš, 21. 6. 2019
Aleš Cipot
Šport

Na sedežu NZS v Brdu pri Kranju so izžrebali pare prve in druge lige ter pokala Slovenije v novi sezoni. 

1. krog prve lige bo na sporedu 13. in 14. julija, Mura pa bo najprej gostovala pri zdaj že "starem" rivalu Celju. V 2. krogu bo gostila Bravo Publikum, v 3. krogu bo igrala v Domžalah, že v 4. krogu pa je na sporedu nov derbi Mura - Maribor (3. avgusta). Z Olimpijo se bo Mura pomerila v 7. krogu, vendar najprej v Stožicah.


1. krog druge lige bo na sporedu 28. julija, Beltinci pa bodo najprej gostovali pri Gorici, medtem ko bo Nafta 1903 gostila Brežice, klub, ki je nekako že usodno vezan za Lendavčane. V zadnji sezoni mu je Nafta z zmago v zadnjem krogu proti Iliriji zagotovila obstanek v ligi, sezono pred tem pa so Brežice z remijem v Lendavi Nafto praktično izvrgle iz možnosti za dodatne kvalifikacije.


1. krog pokala Slovenije bo na vrsti 14. avgusta, Beltinci pa bodo spet imeli težkega primorskega nasprotnika, saj bodo gostovali pri Kopru. Nafta bo prav tako gostovala, in sicer pri Tinexu iz Šenčurja. Odranci bodo gostili prvoligaša Aluminij, doma pa bo igral tudi Grad, ki bo pričakal bivšega prvoligaša Krško. Mura se bo v pokalno tekmovanje vključila šele kasneje.

nogomet žreb nzs nova sezona 2019/2020