vestnik

Mura v Kranju: Zdaj so pomembne točke

Vestnik.si, 1. 3. 2020
Aleš Cipot
Triglav : Mura
Šport

Nogometaši Mure danes ob 14. uri gostujejo v Kranju pri Triglavu. Tekmo 23. kroga PLTS si lahko v neposrednem prenosu ogledate na Planet TV, če tega ne morete, pa jo lahko spremljate z nami.

Včeraj so vsi trije vodilni klubi naredili spodrsljaje, zato je danes izredna priložnost za Muro, da to izkoristi z zmago in dobi nove tri točke, s katerimi bi se priključila tej trojici, ob tem pa mora upati, da bodo Domžale danes zvečer ugnale Celje. To bi pomenilo, da bi bili črno-beli znova nazaj na četrtem mestu, ne gre pa pozabiti, da bodo že v sredo ob 20. uri gostili zadnjeuvrščeni Rudar. 

A prav ta je včeraj odščipnil doma točko Olimpiji (1 : 1), tekmi Maribor in Tabor ter Bravo in Aluminij pa sta se končali le z 0 : 0. Zato previdnost pri Muri nikakor ne bo odveč ob gostovanju pri gorenjskih orlih, saj so ti v prvih dveh krogih dosegli dve zmagi. Doma so ugnali Rudarja s 3 : 0 in v Stožicah presenetili Olimpijo z 2 : 0. V prvi tekmi je nekdanji igralec Mure Armin Ćerimagić odigral celotno srečanje, v drugi pa je dosegel drugi zadetek. Če lahko igra pri Triglavu tako dobro, je vprašanje, zakaj so se mu v črno-belem taboru tako zlahka odrekli, saj po povratku po resni poškodbi ni dobival niti dvajset minut v igri. Če bo danes nastopil v dvoboju z Muro, bo prav gotovo ena glavnih nevarnosti, saj se bo hotel dokazati proti svojemu nekdanjemu klubu. 

IMG_20200117_161125-01
NK Triglav
Armin Ćerimagić pri Muri ni dobil več prave priložnosti, pri Triglavu pa igra odlično.

Pri Triglavu bo manjkal še standardni kapetan Luka Majcen, pri Muri kaznovana Staniša Mandić in Žiga Kous, vrača pa se Luka Bobičanec. Ampak v teh prvih spomladanskih krogih pri vsakem klubu nekdo manjka. Pri Domžalah se je v srečanju z Muro poznala odsotnost kaznovanega standardnega kapetana Senijada Ibričića, pri Mariboru pa v Fazaneriji ni bilo poškodovanega Luke Zahovića. 

Črno-beli lahko danes prav gotovo upajo na uspeh, če bodo ponovili igro iz tri četrtine drugega polčasa dvoboja z vijoličastimi, in če vodstvo ne bo ponovilo napak iz te tekme. Na prvem mestu je bila ključna napaka menjava Amadeja Maroše v 78. minuti, saj je do takrat Mura delovala skladno, harmonično in agresivno in je bila bližje drugemu zadetku kot Maribor. Po odhodu izjemno tekaško razpoloženega, lucidnega in nevarnega Maroše pa se je ta skladnost popolnoma porušila in Mura ni uspela sestaviti več skoraj nobene obetavne akcije, in je bila kaznovana z zadetkom Andreja Kotnika. Da ne govorimo o tem, kaj bi bilo, če bi namesto Andrije Filipovića tisto žogo v sodnikovem dodatku pred vrati gostov dobil Maroša, ki ljubi takšne situacije in je v njih izredno hladnokrven. 

mura, maribor
Aleš Cipot
Bo Amadej Maroša le dočakal tudi konec tekme? Po njegovem odhodu iz igre se je v tekmi z Mariborom slabo končalo za Muro.

Že iz jeseni se ponavlja tudi povsem neuspela postavitev Andrije Bubnjarja na desno krilo, saj se iz letala vidi, da fant igra samo z levico, in ko to nasprotniki enkrat "prečitajo", je Bubnjar prvi kandidat za zamenjavo. Ni povsem jasno, zakaj na tekmi z Mariborom ni niti minute dobil Žan Karničnik (razen če ni bil rahlo poškodovan), ki je bil v Domžalah ključni dejavnik za drugi zadetek Mure, in ki je znan po svoji hitri prodornosti skozi obrambo nasprotnika. Po ne ravno najboljšem dnevu vratarju Deana Šafarića bo danes svojo priložnost na vratih Mure najverjetneje dočakal Marko Zalokar. No, vse skupaj bomo v kratkem videli tudi sami. Mura je jeseni premagala Triglav v Kranju v prvenstvu in pokalu s 3 : 1, v Murski Soboti pa je bilo v prvenstvu 2 : 2. Današnje srečanje sodi Matej Jug iz Tolmina. 

e6f976111d744dd7cdff66f7d2becbe1
Aleš Cipot
Sodnik Matej Jug ne pozna šale.

nogomet mura triglav-kranj 23.-krog 2019/2020
Kaj zdaj berejo drugi