vestnik

Za slovo od Turčije poraz in skorajšnji pretep

R.Š., 30. 1. 2022
NŠ Mura
S porazom proti Slaviji so Muraši zaključili turške priprave.
Šport

Črno-beli so se na zadnji prijateljski tekmi na pripravah v turškem Beleku merili z bolgarskim prvoligašem Slavijo iz prestolnice Sofije in zabeležili poraz s 3:2. Vsi goli so padli v prvih dvajsetih minutah.

Slovenski državni prvaki so priprave v Turčiji sklenili s prijateljsko tekmo proti Slaviji iz Sofije, trenutno petouvrščenemu klubu bolgarske prve lige, kjer v zadnjem desetletju prevladuje Ludogorec, nov klub Anteja Šimundže. To je bila četrta pripravljalna tekma Murašev, doslej so v Murski Soboti remizirali z Nafto (2:2), v Turčiji pa so izgubili z Lechom iz Poznanja in remizirali s srbskim prvoligašem Čukaričkim (1:1).

Za sedemkratne državne prvake Bolgarije je leta 2009 igral otrok Mure in njen nekdanji športni direktor Mitja Mörec, ki od lanskega aprila uspešno vodi dunajskega prvoligaša Florisdorfer AC. Tudi Mörec se je s svojim moštvom, ki trenutno zaseda tretje mesto v avstrijski drugi ligi, na nadaljevanje prvenstva pripravljal v Beleku.

Damir Čontala je od prve minute v igro poslal naslednjo enajsterico: Zalokar, K. Cipot, Gorenc, Pucko, Kous, Maruško, Lorbek, Horvat, Šturm, Bobičanec in Mulahusejnović.

muraslavija
Zajem zaslona
Tekma se je končala z manjšim incidentom, ki je nastal zaradi grobega prekrška nad Ourom.

Prvi polčas je prinesel pet zadetkov. Prvi so povedli Bolgari že v četrti minuti po napaki Murine obrambe. Po prostem strelu je izid z glavo poravnal Kai Cipot, a je že v dvanajsti minuti Mura ponovno zaostajala. Nato je izid ponovno poravnal Tomi Horvat, Bolgari pa so v dvajseti minuti znova povedli prek enajstmetrovke. V drugem polčasu spremembe rezultata ni bilo in je ostalo pri 3:2 za Slavijo. Prijateljska tekma se ni končala nič kaj prijateljsko. Zaradi grobega prekrška nad Ourom v izdihljajih tekme je namreč prišlo do fizičnega prerekanja med igralci na igrišču, vpletla pa se je tudi klop obeh taborov. Sodnik je sicer v drugem polčasu Murašem pokazal tudi dva rdeča kartona. 

Ob prihodu v domovino Muraše čaka še ena pripravljalna tekma, in sicer bodo v petek, 4. februarja igrali proti graškemu Sturmu.

nš-mura prijateljska-tekma priprave slavija