vestnik

Muro okrepil svetovni prvak

Vestnik.si, 8. 1. 2020
Aleš Cipot
Staniša Mandić
Šport

Mura je začela dopolnjevati igralski mozaik pred nadaljevanjem sezone.

Nov obraz v Fazaneriji je 24-letni Črnogorec Staniša Mandić. Krilni napadalec se v Muro seli iz norveškega kluba Sogndal, zadnjo sezono in pol pa je kot posojen nogometaš igral za aktualnega podprvaka bosanske Premijer Lige Zrinjski Mostar, so sporočili iz Mure. Mandić je kariero začel v srbskem Čukaričkem, s klubom iz Fazanerije pa je sklenil pogodbo do 31. decembra 2022.

Za Mandića se je po poročanju več medijev s področja nekdanje Jugoslavije po nastopu v finalu U20 zanimala celo slovita Roma.

Mandić je bil sicer član reprezentance Srbije do 20 let, ki je leta 2015 osvojila naslov svetovnih prvakov. Novopečeni igralec Mure je v finalu proti Braziliji dosegel tudi vodilni zadetek. Ker je bil 184 centimetrov visoki krilni napadalec rojen v Črni gori, se je ob prehodu v članski nogomet odločil nastopati za reprezentanco Črne gore. Za njeno člansko vrsto je za zdaj zbral štiri nastope. 

staniša-mandić, mura, nš-mura, okrepitev
Aleš Cipot
Staniša Mandić

Nekateri mediji pa poročajo, da se je Mura okrepila tudi z nekdanjim mladincem Olimpije in Domžal, in sicer 18-letnim Renatom Simićem, ki je nazadnje nosil dres italijanske Fiorentine, vendar ofenzivni nogometaš na Apeninskem polotoku ni dobil priložnosti v članskem nogometu.

mura staniša-mandić
Kaj zdaj berejo drugi