vestnik

(FOTO) Na 24-urnem kolesarskem ultramaratonu slavil Stanko Verstovšek, uspešni so bili tudi pomurski kolesarji

Vestnik.si, 1. 8. 2021
Jure Zauneker
Slo24ultra
Šport

Na kolesarskem ultramaratonu v Dobrovniku je nastopilo 48 udeležencev, ki so tekmovali v 6-, 12- in 24-urnem maratonu.

Med posamezniki, mlajšimi od 50 let, je na 24-urnem kolesarskem maratonu slavil Stanko Verstovšek pred Mitjem Kovačičem in Milovanom Bajcetičem. Zmagovalec je prevozil kar 81 krogov. 

dobrovnik, kolesarstvo, slo24ultra
Jure Zauneker
Slo24ultra

Med posamezniki, starejšimi od 50 let, je v 24-urnem kolesarskem maratonu zmagal Peter Scherrer, drugi je bil Branko Kovačič, tretji pa Sandi Mramor. V ženski kategoriji nad 50 let je bila v najdaljši preizkušnji le ena tekmovalka, in sicer Anna Mei, ki je prevozila 50 krogov. 

Med ekipami so se na 24-urno kolesarsko preizkušnjo podale tri ekipe. Zmagala je ekipa VirtuSLOVENIJA Big Strong Guys pred ekipo Ocean Orchids Cycling Team, ki so jo sestavljali Marko Baloh, Bojan Kučan, Dejan Mašič in Aleš Antolin, ter ekipo Kolesarskega kluba Lendava, ki so jo sestavljali Mitja Bensa, Leon Lebar, Damijan Horvat in Miran Kuzma. 

dobrovnik, kolesarstvo, slo24ultra
Jure Zauneker
Slo24ultra

Med posamezniki pod 50 let je na 12-urni preizkušnji zmagal Erik Rosenstein pred Florianom Schüttejem in Boštjanom Horvatom iz Ocean Orchids Cycling Team. V tej kategoriji je tekmoval tudi Andrej Cör iz dobrovniškega kolesarskega kluba, osvojil pa je 4. mesto.

Pri posameznicah pod 50 let je v isti kategoriji slavila Ziortza Villa pred Darjo Horvat iz Ocean Orchids Cycling Team. 

Med posamezniki, mlajšimi od 50 let, je v 6-urni preizkušnji zmagal Žiga Horvat, drugi je bil Tadej Blatnik, tretji pa Eduard Fuchs. Četrti je bil Dominik Ketiš iz Team Turbo Tropovci, uspešno pa so nastopili tudi člani Ocean Orchids Cycling Team Patrik Drvarič, Leon Kisilak, Matej Lukač, Rok Prijatelj, Attila Mentes in Dominik Pelc, ki so zasedli 6., 7., 8., 9., 10. in 12. mesto. 

V kategoriji posameznikov nad 50 let je v 6-urni preizkušnji slavil David Budimir pred Borisom Haklom in Igorjem Kranjcem, Andrej Rotar iz KK Lendava je bil peti. 

Pri posameznicah pod 50 let pa je v isti kategoriji slavila Mateja Rems iz Ocean Orchids Cycling Team, druga je bila Petra Green Grmek. 

SLO24Ultra DOBROVNIK kolesarski-ultramaraton