vestnik

Na delu bo Skomina, v Mursko Soboto več kombijev z navijači zelenih

Vestnik, 31. 10. 2019
Aleš Cipot
Damir Skomina bo sodil na nedeljskem derbiju med Muro in Olimpijo.
Šport

V nedeljo ob 16:45 bo v Fazaneriji spet vroče. V 17. krogu 1. slovenske nogometne lige bo v Murski Soboti gostovala Olimpija, vodilna ekipa prvenstva.

Po tem, ko se je Mura sinoči po streljanju enajstmetrovk prebila v polfinale slovenskega pokala, je vročica pred nedeljskim derbijem še večja. Vstopnice za tekmo so v prodaji že nekaj dni, Fazanerija pa bo nedvomno spet dodobra zapolnjena. Danes so s kluba še sporočili, da je na voljo le še tisoč vstopnic. Glavni delivec pravice bo najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, stranska pomočnika bosta Matej Žunič in Manuel Vidali, za golom pa Matej Jug in Mihael Antić. 

Se pa obeta tudi prihod večjega števila gostujočih navijačev. Green Dragonsi so že v torek sporočili, da so privrženci zelenih napolnili lepo število kombijev, obenem pa še zapisali, da je to eno od najbolj priljubljenih gostovanj v ligi. "Zanimanje narašča, kombijev za najem v Ljubljani zmanjkuje, termin je primeren…končno čas za pravo gostovanje," pa so sporočili pred nekaj urami. 

Na severno tribuno Black Gringosi pozivajo člane domače navijaške skupine. Pravijo, da je udeležba obvezna, prav tako kot 90-minutna podpora nogometašem. 

949bb80df258df29d8795f685802a0c0
Aleš Cipot
V nedeljo se obeta tudi vroč navijaški dvoboj.

Naj spomnimo, da sta se ekipi v letošnjem delu prvenstva enkrat že srečali. V 7. krogu v Stožicah je bilo 1 : 1. Za vodstvo Mure je v 53. minuti zadel Luka Šušnjara, v 66. pa je izenačil Tomislav Tomić. 

mura olimpija derbi murska-sobota plts