vestnik

Na državnem mladinskem prvenstvu uspešno nastopili tudi pomurski karateisti

Vestnik.si, 14. 11. 2022
Osebni arhiv
V Slovenskih Konjicah je potekalo državno mladinsko prvenstvo v karateju, na katerem so uspešno nastopili tudi pomurski karateisti.
Šport

Karate klub Seki je minuli konec tedna organiziral državno mladinsko prvenstvo v karateju, ki je potekalo v športni dvorani v Slovenskih Konjicah. Na prvenstvu so nastopili tudi pomurski karateisti.

Na tekmovanju so sodelovali člani in članice iz 49 slovenskih karate klubov (KK) ali društev, med drugim tudi iz KK Murska Sobota, KK Radenci Shotokan, Shotokan karate-do klub Gornja Radgona ter Telesno vzgojnega društva Partizan Ljutomer, med pomurskimi karateisti pa je nastopil tudi Nejc Sterniša iz Lomanš, ki zastopa barve KK Mawashi Postojna. 

Sterniša je z zmago v kategoriji kata mlajši člani osvojil 1. mesto in postal državni prvak. V isti kategoriji je Tilen Jug iz KK Murska Sobota osvojil 3. mesto. Alen Tratnik iz KK Radenci Shotokan je v kategoriji kumite kadeti do 52 kilogramov osvojil 3. mesto. Niklas Marinič Tamše iz KK Radenci Shotokan v kategoriji kumite mlajši člani do 67 kilogramov osvojil 1. mesto in postal državni prvak. Aleks Klobasa, prav tako iz radenskega karate kluba, je v kategoriji kumite mlajši člani nad 84 kilogramov osvojil 2. mesto. Lorna Zečiri iz KK Murska Sobota je v kategoriji kumite mladinke do 48 kilogramov osvojila 1. mesto in postala državna prvakinja. Taja Plohl iz Telesno vzgojnega društva Partizan Ljutomer je v kategoriji U12 kumite deklice nad 40 kilogramov osvojila 1. mesto in postala državna prvakinja. Jaka Reihs iz Shotokan karate-do kluba Gornja Radgona je v kategoriji U14 kata mlajši kadeti osvojil 1. mesto in postal državni prvak. Vela Hannah Rauter iz Telesno vzgojnega društva Partizan Ljutomer je v kategoriji U14 kumite mlajše kadetinje do 50 kilogramov osvojila 2. mesto, 2. mesto v kategoriji U14 kumite mlajše kadetinje nad 50 kilogramov pa je osvojila Nuša Janžekovič iz istega društva. 

državno-mladinsko-prvenstvo-v-karateju slovenske-konjice