vestnik

Na dvoransko državno prvenstvo tudi pomurska atleta

Vestnik, 10. 2. 2021
Arhiv Ak Pomurje
Nino Celec in Maj Janža bosta tekmovala na državnem dvoranskem prvenstvu v Novem mestu.
Šport

V Olimpijskem centru v Novem mestu bo 13. in 14. februarja potekalo atletsko prvenstvo Slovenije v dvorani za člane in članice. Nastopila bosta tudi dva Pomurca.

Zagotovitev nastopa na državnem prvenstvu so atleti iskali na drugi tekmi kvalifikacij, ki so bile prav tako v Novem mestu. V skoku v daljino je Nino Celec od Grada, sicer član Atletskega društva Slovenska Bistrica, osvojil drugo mesto. Njegova najdaljša daljina dneva je bila 7,09 m. Prav tako drugo mesto v skupni razvrstitvi je osvojil Maj Janža iz Atletskega kluba Pomurje. Razdaljo 400 metrov je pretekel v času 49,01 s in tako postavil nov osebni rekord. Celec in Janža sta si tako z uspešnim kvalifikacijskim nastopom zagotovila udeležbo na dvoranskem državnem prvenstvu. 

a8fa0a5201cef67f3df3fb2ad166be71
Arhiv Ad Slovenska Bistrica
Nino Celec in Maj Janža bosta tekmovala na državnem dvoranskem prvenstvu v Novem mestu.

Tekmovanja se je sicer udeležila še ena članica Atletskega kluba Pomurje. Natalija Pavlinjek je nastopila v teku na 200 metrov in 60 metrov z ovirami. Na daljši razdalji si je s časom 27,75 s pritekla skupno 20. mesto, na krajši pa je bila 14., s časom 10,12 s. 

novo-mesto državno-prvenstvo atletika dvorana