vestnik

Na kolesarski dirki v Šalovcih dobili 13 državnih prvakov 

Damjana Nemeš, 30. 6. 2019
Niko Časar
Kolesarska dirka za pokal Občine Šalovci.
Šport

Občina Šalovci in Športno društvo Team Turbo Tropovci sta pripravila kolesarsko dirko za Pokal občine Šalovci, na katerem je tekmovalo čez 200 kolesarjev v različnih kategorijah. 

Kolesarska dirka Občine Šalovci je štela tudi za državno prvenstvo Slovenije, tekmovalci pa so se pomerili v treh kategorijah, in sicer v kategorijah amaterji (od 19 do 29 let), masterji in ženske (A, B, C). Kategorija masterjev je bila razdeljena v 9 skupin (A, B, C, D, E, F, G, H, I) po starostnih obdobjih, in sicer so v skupini A tekmovali kolesarji med 30 in 34 leti, v skupini master I pa kolesarji od 70 let naprej.





Kategoriji amaterji ter masterji do 50 let so se pomerili na razdalji 99,2 kilometra, tako so prevozili 8 krogov na trasi Šalovci - Dolenci - Budinci - Markovci - Šalovci, tekmovalci nad 50 let in ženske pa so prevozili 5 krogov. Njihovi rezultati so šteli za državno prvenstvo, prav tako pa so prvi trije iz vsake kategorije dobili nagrade.
Državni prvaki po posameznih kategorijah
Amaterji: Primož Obal, Team Turbo Tropovci
Master A: Mitja Mesarič, TUŠ T.E.A.M
Master B: Uroš Bogša, KD LPP
Master C: Jože Vesel, KD Papež Podgorje
Master D: Aleš Hren, KD LPP
Master E: Marko Danevčič, KD Brda Dobrovo
Master F: Andrej Žavbi, TUŠ T.E.A.M
Master G: Boris Fabjan, Izvir Vipava
Master H: Ivan Kastelic, B.V.G. Gulč - BTS Comp
Master I: Zorko Cigoj, KD Brda Dobrovo
Ženske A: Laura Šimenc, BK Umag
Ženske B: Tina Brelih, KD Alpe SIS
Ženske C: Vida Ceglar, ŠD Bam.Bi


ff600d4f18454c0ec04d999093f79fc5
Niko Časar
Kolesarska dirka za pokal Občine Šalovci.






Tekmovali so tudi dečki (A, B, C), deklice (A, B, C) ter mlajše mladinke, ki so prevozili krog oziroma dva, na progo pa so se podali kot prvi. Točkovanje njihovih rezultatov šteje samo za pokal.




Tekmovalce sta na progi spremljala dva sodnika, ki nista zaznala nobenih nepravilnosti oziroma kršitev. Kot je povedala glavna sodnica na današnji dirki Mira Gašparič Petrovič iz Društva kolesarskih sodnikov Slovenije, je dirka potekala tekoče. "Tekma je bila lepa, tudi proga je bila lepa in pestra, zato smo zadovoljni tako sodniki kot tekmovalci." Ob progi je bilo tudi 40 redarjev, ki so na 14 redarskih mestih pazili, da je dirka potekala nemoteno, kljub temu so gledalci tik pred ciljno ravnino v zadnjem krogu videli padec kolesarjev, ki se je na srečo končal le z odrgninami.





be27241b39fecb360c04cb95aa2b5805
Niko Časar
Kolesarska dirka za pokal Občine Šalovci.

Več fotoutrinkov najdetu TU.

Niko Časar
pokal Občine Šalovci, državno prvenstvo, kolesarjenje, kolesarska dirka Fotografija Niko Časar
kolesarska dirka pokal Občine Šalovci državno prvenstvo Slovenije kolesarstvo
Kaj zdaj berejo drugi