vestnik

Na prvi bikepacking dirki po Sloveniji tekmovalo sedem kolesarjev

Vestnik, 6. 9. 2020
Športno društvo Bikepacking Slovenija
Prvega bikepacking tekmovanja po Sloveniji se je udeležilo sedem tekmovalcev, šest moških in ena ženska.
Šport

Športno društvo Bikepacking Slovenija je pripravilo prvo bikepacking dirko po Slovenijo, poimenovano 200 (bikepacking) milj po Sloveniji. Sedem tekmovalcev je v soboto, minuto čez polnoč, pognalo pedala izpred turistično-nastanitvenega centra Peterloug v Markovcih do Ajdovščine, kamor so morali prispeti v roku dvajsetih ur.

Na prvo bikepacking tekmovanje po Sloveniji v šprint različici se je podalo sedem tekmovalcev, in sicer šest kolesarjev in ena kolesarka. Kolesarji, ki so morali v dvajsetih urah prekolesariti 200 milj oziroma 322 kilometrov, so se zbrali v Markovcih, kjer so opravili tehnični pregled kolesa in krajši briefing, minuto čez polnoč pa so se podali na pot. 

bikepacking, bikepacking-slovenija, šalovci-ajdovščina, kolesarja
Damjana Nemeš
Tekmovalci so pred startom opravili tehnični pregled koles in krajši briefing.

bikepacking, bikepacking-slovenija, šalovci-ajdovščina, kolesarja
Renata Horvat
Izpred turistično-nastanitvenega centra Peterloug v Markovcih so tekmovalci startali v soboto, minuto čez polnoč.

Vsak kolesar si je traso do Ajdovščine, kjer je bil končni cilj, lahko izbral sam. Kot je povedal idejni vodja tekmovanja Andrej Zaman, sta bila znana le start in cilj ter dve obvezni točki, ki so ju morali kolesarji prevoziti - ena je bila pri apartmajih Džaboka in gruška na Kruplivniku, druga pa v Železnikih. 

bikepacking, bikepacking-slovenija, šalovci-ajdovščina, kolesarja
Damjana Nemeš
Andrej Zaman, idejni vodja in organizator tekmovanja.

bikepacking-slovenija, šalovci-ajdovščina
Športno društvo Bikepacking Slovenija
V soboto je potekala prva bikepacking dirka po Sloveniji.

Tekmovanja so se udeležili Gregor Omejec, Dejan Jug, Bojan Kučan, Tanja Kavčič, Borut Anžič, Damjan Brajnik in Rafael Dias Menezes, ki pa je odstopil. Kot prvi je razdaljo prevozil Omejec, ki je prikolesaril v cilj ob 11.31. 

Bikepacking sicer pomeni tekmovati oziroma kolesariti sam, brez spremljevalne ekipe, zato je vsa odgovornost za načrtovanje trase, za pripravo kolesa ter za morebitne oskrbe na tekmovalcu samem. 

bikepacking markovci-ajdovščina 200-milj