vestnik

Na skupščini NZS podelili priznanja in plakete. Med prejemniki tudi Pomurci

Vestnik.si, 20. 4. 2022
NZS
Podelitev priznanj in plaket.
Šport

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na skupščini pregledala delovanje v preteklem letu, prav tako pa podelila priznanja in plakete za leto 2021.

NZS je v lanskem letu ustvarila rekordne prihodke v višini 19,5 milijona evrov, ti pa so bili v primerjavi z letom 2020 višji za 59 odstotkov. Prihodki od televizijskih pravic so bili višji za 42 odstotkov in so znašali skoraj pet milijonov evrov, prejemki od UEFE IN FIFE pa 5,6 milijona evrov. Financiranje nogometnih deležnikov za izvajanje programov je predstavljalo 4,5 milijona evrov odhodkov, kar je največ doslej. Kot so izpostavili na skupščini, je bilo leto 2021 zaznamovano z organizacijo evropskega prvenstva do 21 let, ki je bil največji nogometni dogodek v Sloveniji doslej.


Skupni odhodki NZS so v letu 2021 znašali 19,3 milijona evrov in so se v primerjavi z letom 2020 povečali za 56 odstotkov. Presežek prihodkov nad odhodki pa je bil 288 tisoč evrov. "Odločitve, ki smo jih sprejemali v preteklem letu, so bile sprejete z mislijo na prihodnost. Trdno verjamem, da je nogometna prihodnost v Sloveniji dobra in obetavna," je v nagovoru ocenil predsednik NZS Radenko Mijatović. Dodal je še, da je bilo lani v nogometu registriranih čez 60 tisoč novih igralcev. 



NZS za letošnje leto načrtuje 18,14 milijona evrov prihodkov in 18,34 milijona evrov odhodkov. 

Nagrajenci tudi iz Pomurja

Na skupščini so bile podeljene tudi priznanja in plakete NZS. Priznanja za leto 2021 so prejeli Zoran Babić, Stanislav Vončina, Jožko Berginc, Marjan Marič, Leon Lobe, Dušan Rajh, Andrej Žido in Leopold Valh. Med dobitniki plaket za 50 let delovanja so ND Črnuče, NK Kresnice, ŠD Videm pri Ptuju in NK Oplotnica, plaketo za 75 let delovanja so dobili NK Rogaška, NK Lesce, ŠD Kobilje, NK Rače, ŠD Partizan Pesnica, ND Bilje, NK Aluminij Kidričevo in ŠD Hajdina, plaketo za 100 let delovanja pa NK Tolmin. Častni člani NZS so zaradi izjemnega prispevka k razvoju slovenskega nogometa postali Marjan Lenartič, Bajram Lazicani in Darko Žižek. 

nzs, skupščina, priznanja-in-plakete
NZS
Andrej Žido.

nzs, skupščina, priznanja-in-plakete
NZS
Dušan Rajh.

nzs, skupščina, podelitev priznanj in plaket
NZS
Plaketo je prejelo ŠD Kobilje.

nzs skupščina priznanja-in-plakete
Kaj zdaj berejo drugi