vestnik

Na treningu iskali pravo postavitev in se prilagajali na počasno igrišče

Vestnik, 26. 8. 2020
NŠ Mura/Facebook
Uradni trening Murašev na stadionu Kadrioru.
Šport

Nogometaše Mure čaka danes ob 16.30 po slovenskem času prva letošnja evropska preizkušnja. V prvem krogu kvalifikacij za Ligo Evropo se bodo zoperstavili estonski ekipi Nomme Kalju. Kaj po uradnem treningu pravita Ante Šimundža in Žan Karničnik?

Murin trener je po torkovem uradnem treningu dejal, da je bilo nekaj dilem v zamisli postavitve, pripravili so nekaj idej, potek tekme pa je tisti, ki bo vplival na to, kako se bodo igralci obnašali na igrišču. "Ne moremo mimo dejstev, da nam manjkajo igralci, na katere smo računali, da bodo igrali. Moramo se zdaj čim bolj prilagoditi. Ko se je ta stvar zgodila, si tega seveda nismo želeli, ampak smo takoj začeli iskati rešitve. Tudi to je bil del treninga in verjamem, da bomo pri tem uspešni," pojasni Šimundža. 

Žan Karničnik dodaja, da se vsi v moštvu zavedajo, kaj prinaša in kaj pomeni današnja tekma. "Mislim, da bomo stoodstotno pripravljeni na tekmo, in da zmagamo," pravi in doda, da je zelenica dobro pripravljena, bi si pa Muraši želeli, da bi bilo igrišče danes malo bolj namočeno. "Glede na današnje stanje igrišča in glede na vreme, ki naj bi bilo na dan tekme popolnoma enako, se bo treba temu prilagoditi. Igrišče je počasno, sicer pa odlično pripravljeno," je o tem sinoči dejal Šimundža in še izpostavil, da bodo morali biti igralci danes čim bolj pragmatični, da ne bi na tekmi zašli v težave, ki si jih ne bi želeli. 

trening, medijski-termin, mura, nš-mura
Aleš Cipot
Ante Šimundža

Nomme Kalju je bila lani tretjeuvrščena ekipa estonskega prvenstva, trenutno zaseda drugo mesto po 18. odigranih krogih. Dobro popotnico za današnje srečanje pa si je na nedeljski tekmi s Celjem priigrala tudi Mura, ki je aktualne prvake ugnala z 2 : 0. 

nš-mura evropa kvalifikacije talin
Kaj zdaj berejo drugi