vestnik

Na turnirju najboljših slovenskih tenisačev tudi igralca iz pomurskih klubov

Vestnik, 5. 6. 2020
Profimedia
Tridnevni turnir ima dobrodelno noto.
Šport

Od 6. do 8. junija bo v Lukovici pri Domžalah potekal dobrodelni teniški Pokal Mime Jaušovec. Nastopila bosta tudi dva igralca iz pomurskih teniških klubov.

V treh dneh se bo na teniških igriščih pomerilo 20 najboljših slovenskih teniških igralcev in igralk, razdeljeni pa bodo v dve skupini - vzhod in zahod. V vsaki ekipi je pet članic in pet članov, eden od njih je mlajši od 21 let. Vsak dan bo odigranih sedem tekem, po dve v moški in ženski konkurenci ter po ena v moških, ženskah in mešanih dvojicah. Točkovalo pa se bo tako, da bodo zmage v prvem dnevu pokala vredne točko, naslednji dan dve, na zadnji dan pa tri. Osvojiti je možno 42 točk, zmagovalna ekipa pa bo tista, ki prva pride so 22 točk. V primeru, da bo izid poravnan na 21 : 21, bo odločal podaljšani tiebrek dvojic v poljubni postavi. 

Tako ekipa vzhoda kot zahoda bosta imela po enega predstavnika iz pomurskih klubov. Pri vzhodu bo dobre rezultate lovil Tomislav Ternar iz Beltinec, sicer član Tenis centra Tomi Radenci, članica zahodne zasedbe pa je Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota. V ekipi vzhoda so še Blaž Rola, Nik Razboršek, Mike Urbanija, Blaž Vidovič, Polona Hercog, Tamara Zidanšek, Nina Potočnik, Pia Čuk in Živa Falkner. Njihov kapetan je Robi Cokan, pomočnik pa Zoran Krajnc. Ob Klepačevi pa ekipo zahoda sestavljajo še Aljaž Bedene, Blaž Kavčič, Tom Kočevar Dešman, Grega Žemlja, Matic Dimic, Kaja Juvan, Dalila Jakupovič, Nika Radišič ter Pia Lovrič. Kapetan ekipe je Miha Mlakar, njegova pomočnica pa Maja Matevžič. 

Ternar se bo prvi dan pomeril s Kočevar Dešmanom, Klepačeva pa bo skupaj z Jakupovičevo v dvojicah stala nasproti naveze Zidanšek/Potočnik. V nedeljo bo Ternar z Urbanijo igral proti dvojici Bedene/Žemlja, Klepačeva pa bo skupaj z Radišičevo nastopila proti Čukovi in Potočnikovi. 8. junija pa sta na razporedu še para Ternar/Rola - Kočevar Dešman/Kavčič ter Urbanija/Zidanšek - Žemlja/Klepač.

e4c94c83c32143f96190dbcdb7f8d88e
Janko Rath
Andreja Klepač.

Kot smo že poročali, gre za dobrodelno prireditev, zbrana sredstva pa bodo namenjena Fundaciji Mime Jaušovec, edine naše zmagovalke turnirja za Grand Slam, in sicer prvakinje Odprtega prvenstva Francije pred 43 leti. 

pokal-mime-jaušovec tomislav-ternar andreja-klepač
Kaj zdaj berejo drugi