vestnik

Tudi v Sežani pozitivno: Tabor - Mura 0 : 2

Vestnik.si, 19. 3. 2022
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura
Šport

V 28. krogu prve lige so nogometaši Mure skušali v Sežani v dvoboju s Taborom nadaljevati pozitivni niz izidov. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Začetna postava Tabora: Koprivec, Ristić, Urh, Nemanić, Iscaye, Koderman, Grobry, Korošec, Monjac, Stančič kap., Ndzengue. Trener: Dušan Kosič.

Pri Taboru manjka Bongongui.

Začetna postava Mure: Zalokar, Pucko, Karamarko, Balažic, Lorbek, Šturm, Kous kap., Bobičanec, Horvat, Daku, Lotrič. Trener: Damir Čontala. 

Pri Muri manjkata Gorenc in Mulahusejnović. 

Srečanje vodi Nejc Kajtazović iz Kranja. 

1: Začetek tekme.

1: Na videz nevarno je bilo že pred vrati Mure, kamor je pobegnil Ndzengue, ki pa je bil v prepovedanem položaju, njegov strel pa je Zalokar tako ali tako ubranil. 

7: Rumeni karton Iscaye.

8: Bobičanec iz prostega strela v živi zid, od tega pa žoga v kot. Po kotu nevaren strel Karamarka z glavo, vendar za malo mimo vrat.

9: Bomba Bobičanca z daljave končuje prek vrat.

17: Po globinski podaji je Ndzengue ušel obrambi Mure po desni strani, na koncu pa iz nevarne situacije poslal žogo mimo vrat.

tabor-sežana, mura
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

22: Strel Monjaca iz daljave, mimo vrat.

23: Na enak način odgovarja Daku, tudi on mimo vrat. 

26: Dvojno razburjenje: po ostri podaji Pucka z leve strani so črno-beli zahtevali enajstmetrovko, saj naj bi Koderman v kazenskem prostoru igral z roko, v nadaljevanju akcije pa je z desne strani močno po tleh streljal Kous, Koprivec je komajda odbil žogo.  

38: Po prekršku, ki ga je priboril Daku, je odličen prosti strel izvedel Bobičanec, skozi zrak pa je poletel Koprivec in s parado odbil žogo.

tabor-sežana, mura
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

39: Rumeni karton Bobičanec.

44: Rumeni karton Pucko.

45: Menjava pri Muri: Ouro namesto poškodovanega Lorbka.

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

tabor-sežana, mura
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

Večji del prvega dela dokaj izenačeno srečanje, v katerem pa je Mura imela nevarnejše priložnosti, a se je izkazal domači vratar Koprivec. Igro v veliki meri kroji zelo vetrovno vreme, zato imajo na že tako težkem in grbastem terenu oboji precej težav z nadziranjem žoge in podajanjem.  

tabor-sežana, mura
Aleš Cipot
Tabor Sežana : Mura

46: Začetek drugega polčasa.

51: GOOOL 0 : 1 Luka Bobičanec! Mat v treh potezah: Zalokar je poslal dolgo žogo, ki jo je z glavo podaljšal Daku, do nje je prišel Bobičanec, iz igre vrgel Iscayeja in z desnico po tleh natančno poslal okroglo usnje v kot vrat Koprivca. 

53: Strel Horvata brani Koprivec. 

57: Najlepša priložnost za Tabor: Ndzengue se je priboril do žoge na desni strani in jo iz obrata nastavil Stančiču, ta pa se je odločil za močan strel, kar je bila napaka, saj je tako meril malce prek vrat. 

60: Po kotu je Kodermanu pomagal veter in žogo skorajda odnesel v mrežo, a je bil Zalokar dovolj pazljiv, da je odbil okroglo usnje. 

63: Menjava pri Muri: Beganović namesto Balažica, ki rahlo šepa. 

65: GOOOOOL 0 : 2 Tomi Horvat! Šturm je odvzel žogo Urhu, ki je padel s krikom, vendar sodnik, ki je bil blizu, ni dosodil ničesar, po levi strani je nato pobegnil Lotrič in podal v sredino do Horvata, ki je iz bližine neusmiljeno zadel z diagonalnim strelom z levico. 

69: Trojna menjava pri Taboru: v igri so Salkić, Stanković in Ovsenek.

81: Strel Monjaca z velike razdalje, nenevarno za Muro. 

82: Tokrat pa zelo nevaren strel Monjaca, a se je izkazal Zalokar, ki je odbil žogo v kot. 

85: Bomba Kodermana je zadela Kousa in se odbila v kot.

86: Menjave: Čakš namesto Stančiča ter Kozar in T. Cipot namesto Bobičanca in Lotriča. 

90: Tri minute dodatka. 

93: Konec tekme. 0 : 2. 

Zaslužena zmaga Mure, ki je izkoristila svoje priložnosti. Po drugem zadetku je pobudo prepustila domačim in brez težav nadzirala potek dogajanja. Sežanci so do priložnosti prišli le prek Stančiča in Monjaca, ki pa nista bila tako natančna kot črno-beli na drugi strani. Veseli dejstvo, da Čontalina četa tokrat ni prejela niti enega zadetka, za kar je s s svojimi branilci in vratarjem poskrbel komandant obrambe Marin Karamarko. Vonj po tretjem mestu je pri Muri spet zelo močan, pa ne samo po tretjem, ampak tudi po drugem mestu, čeprav niti prvo ni več tako oddaljeno. Sobočani so pred reprezentančnim premorom v izvrstnem položaju, takoj po tem pa jih čaka nov derbi: v Mursko Soboto bo prišel Koper.  

plt 28.-krog tabor-sežana mura