vestnik

To so pogoji vstopa na stadion Fazanerija ob jutrišnji tekmi z Domžalami

Vestnik, 17. 5. 2021
Aleš Cipot
Jutri se bosta srečali Mura in Domžale.
Šport

Kot smo že poročali, bodo na sredini tekmi med NŠ Muro in NK Domžalami lahko prisotni navijači. Iz kluba so sporočili nekaj informacij o tem, kako bo z vstopom na tekmo.

"Čeprav smo si prizadevali, da bi lahko na sredini tekmi kot določa odlok 50-odstotno zapolnili Fazaneriji, žal to ne bo mogoče, saj morajo imeti obiskovalci zagotovljeno zadostno medosebno razdaljo," pojasnjujejo. Kot dodajajo, se nadaljuje predprodaja vstopnic za omenjeno srečanje. Vstop na tekmo 35. kroga v prvi slovenski nogometni ligi imajo zagotovljen imetniki sezonskih vstopnic, poleg tega pa je bilo v ponedeljek na voljo še 500 vstopnic. Njihova cena je deset evrov.

Predprodaja poteka preko spleta, danes med 15. in 19. uro pa tudi v klubskem baru na stadionu. 

Kakšni bodo pogoji za vstop na stadion? 

Iz NŠ Mura obveščajo, da je ves čas prireditve obvezna uporaba zaščitne maske. Vstop na tekmo pa imajo zgolj obiskovalci, ki izpolnjujejo tako imenovane PCT pogoje.

To so: 

- negativni rezultat testa na virus SARS-CoV-2, ki ni starejši od 72 ur (hitri ali PCR test)

- dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejše od 10 dni

- potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev

- dokazilo o cepljenju zoper COVID-19 (ki dokazuje, da je preteklo od prejema drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni, odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni, prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni, drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology preteklo najmanj 14 dni, drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni.

"Priporočamo, da testiranje s hitrimi testi opravite v ponedeljek, torek ali sredo v zdravstvenih domovih ali pri koncesionarjih. Pred stadionom se testiranje ne bo izvajalo," dodajajo v soboškem prvoligašu. 

mura, psv, fazanerija
Aleš Cipot
Na sredini tekmi med NŠ Muro in NK Domžalami bodo lahko prisotni navijači.

Na stadionu bo treba upoštevati sedežni red in sedeti na označenih mestih. Ves čas prireditve je treba vzdrževati vsaj 1,5 metra medosebne razdalje in nositi obrazno masko. Skupaj lahko sedijo le člani istega gospodinjstva. 

Imetniki sezonskih vstopnic ne bodo mogli sedeti na svojih sedežih, bodo pa zanje rezervirani sektorji G, F in E. Na sektorju G bodo sedeli imetniki letnih kart G (višje od četrte vrste), na sektorju F (od prve do četrte vrste) bodo lahko sedeli imetniki letnih kart K, E in G, na sektorju E pa imetniki letnih kart A, B, C in D. 

nš-mura vstop-na-stadion pogoji nk-domžale navijači