vestnik

Nadaljuje se tekmovanje v pomurski namiznoteniški ligi

Vestnik.si, 15. 1. 2023
Arhiv NTK Sobota
Ekipa Sobote v pomurski ligi.
Šport

Skoraj brez premora so svoje tekmovanje po novem letu nadaljevale ekipe v pomurski namiznoteniški ligi, ki je ne gre zamenjevati s soboško občinsko ligo.

V pomurski ligi v tej sezoni nastopa šest moštev: Lipa - Beltinci, ki je aktualni prvak, Sobota, ki je bila v minuli sezoni druga, Spin iz Male Nedelje, ŠD Izziv Pomurje Turnišče ter dekliška in fantovska ekipa Keme - Murexina. V tej sezoni je razpored zelo razpotegnjen, saj imajo ekipe na razpolago kar štirinajst dni, da odigrajo en krog, vendar tudi to ni preprečilo preložitev in odpovedi tekem, kar si je želelo vodstvo pomurske lige. 

Negovanje 2024

(FOTO) V Negovi spet v znamenju zelišč

Na gradu Negova so tudi letos izvedli tradicionalni zeliščarski dan NEGOVAnJE, kjer se je celotno dogajanje vrtelo okrog zelišč in zeliščarstva. Čez ves dan je potekala zeliščarska tržnica, na kateri so se lahko izmenjevale sadike in semena zelišč, najti je bilo mogoče pripomočke za vzgojo zelišč, izvedeti kaj več o uporabi zelišč za krepitev zdravja, za negovanje dobrega počutja, v kulinariki in negi. S tem namenom so obiskovalci lahko kupili razne čaje, kreme, mazila, soli, tinkture, hidrolate, namaze in še kaj. Iva Hari je izvedla kulinarično delavnico Z zeliščnega vrta na krožnik, Simon Veberič in Suzana Simenčič iz Alchemie Pannonice sta predstavila najpogostejše napake pri uporabi eteričnih olj, Vesna Golob je predstavila zeliščne pripravke za čiščenje kože in presnove, Sanja Lončar je predavala o zeliščnih skrivnostih za hitro polnjenje baterij, Alenka Šoštarič pa o zeliščih za boljše zdravje našega vrta. Za najmlajše je bil na voljo Apolonijin kotiček z interaktivnimi igrami in degustacijo čajnih mešanic. Sonja Jagarinec je za otroke pripravila tudi delavnico, na kateri so posadili zelišča, Družinsko gledališče Kolenc pa je izvedlo predstavo Kekec in Prisank. Obiskovalci so si pod vodstvom lahko ogledali grad in pokusili grajsko juho iz kotla, ki jo je pripravilo Turistično društvo Negova-Spodnji Ivanjci, člani društva so prav tako nastopili kot grajska gospoda.


Po štirih krogih imajo tako vse tekme odigrane samo Sobota, Spin in ŠD Izziv Pomurje. Tekmo manj imata obe ekipi iz Puconec, kar dve tekmi manj pa moštvo Lipa - Beltinci. Za zmago dobi ekipa tri točke, ob neodločenem izidu vsaka prejme po dve, za poraz pa dobi ekipa eno točko. Če se tekma preda ali ni odigrana, dobi zmagovalec tri točke, poraženec pa ostane brez. Točkuje se tudi posamični del: zmagovalec posamičnega dvoboja znotraj ekipne tekme dobi prav tako tri točke, poraženec pa eno. Enako točkovanje velja tudi pri dvojicah. Vsi izidi, sestava ekip in vrstni red so objavljeni na spletni strani www.liga.si

Na vrhu lestvice je trenutno Sobota z 12 točkami (štiri zmage), drugi je Spin z 10 (tri zmage in en poraz), tretja ženska ekipa Keme - Murexina s 7 (dve zmagi in poraz), četrto ŠD Izziv Pomurje s 4 točkami (štirje porazi), peta Lipa - Beltinci s prav tako 4 točkami (zmaga in poraz), šesta pa fantovska ekipa Keme - Murexina s 3 točkami (trije porazi).

Cilj Sobote je prvo mesto. Na fotografiji je nepopolna ekipa Sobote v pomurski ligi, od igralcev, ki so že odigrali vsaj en dvoboj, manjkajo Dominik Maček, Ivan Trplan in Jožef Žekš. Moštvo Sobote ima veliko število članov zato, da se lahko brez težav sproti odigrajo vse tekme. Nekateri namreč delajo popoldne, drugi imajo kakšne druge obveznosti, zato se sproti dogovarjajo, kdaj bo kdo igral in kje. Tako je doslej vsaj eno tekmo odigralo že osem igralcev (Dominik Maček, Luka Šantavec, Nejc Titan, Jožef Žekš, Igor Vinčec, Ivan Trplan, Vojko Gumilar in Mitja Županek)  in ena igralka (Sara Tanšek ). V derbiju kroga z ekipo Lipa - Beltinci pa bosta, če bo potrebno, zaigrala še dva, ki doslej še sploh nista igrala v tej sezoni (Bojan Ropoša in Miran Močan).


Med posamezniki v ligi vodi Milan Murkovič iz Spina z 28 točkami (osem zmag in štirje porazi), drugi je Dominik Maček s 24 točkami (osem zmag), tretja Ema Crnkovič iz Keme - Murexina s 23 točkami (sedem zmag in dva poraza), četrto mesto si delita Ana Gergek iz Keme - Murexina in Marko Kreft iz Spina z 21 točkami (šest zmag in trije porazi), šesti pa je Nejc Titan iz Sobote z 20 točkami (šest zmag in dva poraza). 
Pri dvojicah sta na prvem mestu Kreft in Murkovič iz Spina s 6 točkami (dve zmagi), drugo mesto si delijo Jaka Zelko in Tai Puhan iz Keme - Murexina ter Robert Gerenčer in Željko Belše iz ŠD Izziv Pomurje s 4 točkami (zmaga in poraz).
Ob sklepu sezone, ki je predviden sredi marca, bo na sporedu še prvenstvo Pomurja za posameznike in dvojice v različnih starostnih kategorijah, od najmlajših pa vse do članov in veteranov.

Aleš Cipot
Ivan Trplan nastopa v pomurski ligi za moštvo Sobote.
namizni-tenis pomurska-liga