vestnik

Lendavska Nafta z drugo zmago v novi sezoni (2 : 0)

Vestnik, 15. 8. 2020
Aleš Cipot
Nafta : Primorje
Šport

V 2. krogu 2. slovenske nogometne lige sta se v Športnem parku Lendava pomerila domača Nafta in Primorje iz Ajdovščine. Zmagali do domači z 2 : 0 (1 : 0).

Postavi obeh ekip

Nafta 1903: Galoši, Körmendi, Pritovšek, Bolla, Židan, Novinič, Paku, Oštrek (Drk, 67), Vinko (Pozsgai, 88), Bizjak, Uboshioma (Fekete, 83). 

Primorje eMundia: Štrukelj, Žgur, Škarabot (Kocijančič, 13), Dedič, Kuraj A. (Bole, 89), Kuraj J., Zavnik (Debenjak), Džuzdanović, Nagode, Leban, Kodermac. 

Glavni sodnik: Dejan Vivod

V prvem krogu sta obe ekipi, ki sta uvodno tekmo v sezoni 2020/2021 odigrali minulo sredo, dosegli zmagi. Nafta je z 2 : 0 v Lendavi premagala Krško, Primorje pa z istim rezultatom na domačem mestnem stadionu Dravo Ptuj. 

nafta, primorje
Aleš Cipot
Nafta : Primorje

nafta, primorje
Aleš Cipot
Nafta : Primorje

Igra enih in drugih je bila v začetnih minutah raztrgana. 

V začetku 13. minute je gostujoči trener opravil prvo menjavo, namesto poškodovanega Škarabota je vstopil Žan Luka Kocijančič. 

Igralec Primorja Žan Leban si je v 14. minuti priigral lepo priložnost, vendar je bila Nafta dobro postavljena, žoga je zletela le v avt. 

V 17. minuti je bilo nevarno pred vrati gostov, Vedran Vinko je z bližine zadel žogo, vendar je prej igral z roko, zato je bila akcija prekinjena. 

Kljub številnim protinapadom sta bili obe ekipi zbrani v obrambi in dobro postavljeni. 

V 19. minuti je s strelom od daleč poskušal Kuraj, vendar je njegov strel zletel visoko prek vrat domačega vratarja Galošija. 

Po zapravljeni žogi Vedrana Vinka je s strelom od daleč v 22. minuti poskušal Džuzdanovič, vendar je žoga zletela mimo vrat Galošija. 

GOL. V 23. minuti je po hitrem protinapadu z leve strani in dobrem predložku Körmendija pred vrata za 1 : 0 zadel Meshack Uboshioma.  

nafta, primorje
Aleš Cipot
Nafta : Primorje

V 29. minuti je iz prostega strela za domače poskušal Oštrek, vendar je zadel živi zid. 

V 35. minuti si je Kevin Körmendi prislužil rumeni karton, saj je nešportno brcnil žogo, po tem ko je sodnik Vivod že dvakrat zapisal. 

V 37. minuti je po hitrem protinapadu z razdalje poizkušal Novinič, vendar je žoga za las zgrešila okvir gostujočih vrat. 

Zadnje minute prvega polčasa, ki ga je sodnik Dejan Vivod podaljšal za slabe tri minute, so pripadle domačim, ki so imeli več žogo v svojih nogah, prav tako so več tudi napadali. 

nafta, primorje
Aleš Cipot
Nafta : Primorje

GOL. Po krasnem prodoru Vedrana Vinka je Nafta prvič resneje zapretila v drugem polčasu. Vinko je odlično podal pred vrata in v 50. minuti je za 2 : 0 zadel Bolla. 

V 60. minuti bi po nevarni akciji Nafta že lahko vodila s 3 : 0, vendar je odlično reagiral gostujoči vratar. Domači so sicer v začetnih minutah drugega polčasa ves čas močno pritiskali. 

V 62. minuti so prvič resneje poizkušali gostje, po strelu Kuraja je s strelom z glavo poizkušal Nagode, vendar je žogo slabo zadel, zato ta ni dosegla svojega cilja. 

V 73. minuti je s strelom od daleč poizkušal Curk, vendar je žoga zletela le v avt. Po še enem hitro izvedenem napadu gostov se je Nafta uspešno ubranila. 

Rdeče-črni puščajo preveč prostora na tekmi, Tim Židan je v 76. minuti zato izkoristil priložnost in z volejem stresel vratnico. 

V 79. minuti je iz prostega strela poizkušal Žan Leban, po tem ko je Uboshioma storil prekršek nad njim. Njegov poizkus je zaustavil domači vratar Galoši. 

Kljub temu da tekma poteka brez gledalcev, je na tekmi moč slišati navijače Lendave in njihovo glasno navijanje. 

nafta-1903 primorje 2.-snl