vestnik

Nafta klonila v sodnikovem podaljšku

Tomo Köleš, 15. 5. 2019
Jure Zauneker
Šport

Najprej Nafta, nato Mura. Za vas smo bili najprej na tekmi 28. kroga 2. SNL Tabor Sežana - Nafta 1903, ki je bila zelo pomembna za Sežance v boju za prvo mesto, za katerim zaostajajo tri točke, Lendavčanom pa za obnovitev skrhanih odnosov z navijači, nato pa bomo spremljali tekmo 33. kroga PLTS med Aluminijem in Muro. Spremljali ste z nami!

Začetek srečanja v Sežani je ob 17. uri, sodnik je Blaž Kos iz Kresnic pri Ljubljani.

Cherrybox24 Tabor Sežana: Rener, Slavec, Humar, Aliaj, Stančič, Vukelić kap., Krivičić, Sever, Stevanović, Ndzengue, Kebe.
Nafta 1903: Raduha, Živko, Prahić, Pirtovšek, Paku, Malešević, Oštrek, Novinič kap., Vinko, B. Grabant, Ploj.

1: Začetek tekme.
2: Sever pošilja oster predložek z desne, Raduha komaj odbija.
4: GOOOOL 0 : 1 Bence Grabant! Hladen tuš za domače. Vinko je poslal predložek z leve strani, vratar Rener in Aliaj pa se nista sporazumela, kar je izkoristil Grabant in potisnil žogo v mrežo.
5: Takoj po zadetku dve novi priložnosti za Nafto, a se je Rener nekako izvlekel.
8: Odličen in močan strel Noviniča po tleh, Rener s težavo odbija. Nafta je v začetku veliko boljši nasprotnik.
15: Rumeni karton Stančič - zaradi prekrška nad Oštrekom.


20: Največja priložnost za Tabor: Kebe je odlično zaposlil Stevanovića, ta se je znašel sam pred Raduho in ga želel preigrati, a mu je lendavski vratar s skokom v noge žogo odvzel.
27: GOL 1 : 1 Papa Ibou Kebe! Stevanović je sedaj vrnil odlično asistencu Kebeju, in to s krasnim lobom, Kebe pa je s strelom skozi noge brez težav premagal Raduho.
29: Rumeni karton Vukelić - zaradi prekrška nad Pakujem.
38: Rumeni karton Grabant - zaradi prekrška nad Severjem.
43: Po prestreženi žogi in podaji Ploja se je do strela izboril Vinko, ki je meril natančno v daljši kot, a se je s parado izkazal Rener.
45: Minuta dodatka.
46: Konec prvega polčasa: 1 : 1.
V prvem delu je bila boljša in nevarnejša Nafta, ki se je morda preveč na hitro zadovoljila z minimalnim vodstvom, saj bi ob boljši zbranosti lahko dosegla še drugi zadetek. Priložnosti vsekakor ni manjkalo. Domačini, ki so v drugem delu vzpostavili ravnovesje, so izkoristili eno od svojih dveh priložnosti, najboljši strelec Tabora Kebe pa je dosegel že skupno 21. gol v tem prvenstvu.


46: Začetek drugega polčasa.


50: Tretji rumeni karton za domače: Sever zaradi udarca po nogah Vinka.
64: Prva menjava pri Nafti: Bizjak namesto strelca Grabanta.
78: Nevarna podaja Vinka z leve strani, Rener odbija žogo v polje.
79: Druga menjava pri Nafti: Vaš namesto Oštreka.
80: Rumeni karton Sever - zaradi udarca po obrazu Vaša.
86: Rumeni karton Stevanović - zaradi simuliranja prekrška za enajstmetrovko. Lepo se je videlo, da se je Stevanović pred Maleševićem vrgel na tla.
88: Zadnja menjava pri Nafti: Zeljko namesto Vinka.
90: Rumeni karton Prahić - zaradi prekrška nad Ndzenguejem.
91: GOL 2 : 1 Papa Ibou Kebe! Prosti strel je izvedel Stevanović, Kebe je bil na pravem mestu pred in spremenil smer žogi. Prepovedanega položaja ni bilo, ker je Prahić, tragik te tekme, stal ob vratarju. To je že 22. zadetek Kebeja v prvenstvu.
95: Konec tekme: 2 : 1.
Nafta si ni zaslužila poraza, Tabor pa ne zmage. Drugi polčas je bil zelo slab, usodna za Nafto pa je bila dvojica Stevanović - Kebe, ki je iz le treh nevarnih priložnosti dosegla dva zadetka. Ker je vodilni Bravo premagal Beltince s 3 : 1, ostaja razlika med Bravom in Taborom tri točke. Do konca sta še dva kroga.

Jure Zauneker
nogomet 2. SNL 28. krog Tabor Sežana Nafta 1903
Kaj zdaj berejo drugi