vestnik

Nafta ni zmogla čez Dravo 

U. G., ABE, 24. 3. 2019
Igor Napast
Igralci Drave so bili preprosto hitrejši in spretnejši. 
Šport

Drugoligaško tekmovanje se je nadaljevalo tudi med reprezentančnim premorom. Nafta izgubila na Ptuju z Dravo 2 : 0, Beltinčani so doma remizirali s Krko 0 : 0.

Uvodna tekma 20. kroga 2. SNL je bila odigrana v najstarejšem slovenskem mestu. Med zimo smo bili priča množičnemu prometu s Ptuja v Lendavo, saj so se v Prekmurje preselili kar štirje nekdanji»kurenti«. Simon Sešlar je pomočnik Franca Fridla, Aleksander Šeliga skrbi za delo z vratarji, vidno vlogo na zelenici pa igrata Rok Pirtovšek in Jaka Bizjak.



Drava je na Ptuju porazila Lendavčane in jih na lestvici prehitela. Že v prvem polčasu je bilo odločeno, za Dravo sta zadela Ivanov in Kukovec. »Nepričakovan poraz, toda zaslužen. Drava je pokazala več želje za vsako žogo, več borbenosti. Verjetno smo bili preveč sigurni, pozabili, da je na prvem mestu odnos, želja," je bil po tekmi nezadovoljen trener NafteFranc Fridl. Dolgo ga ni bilo iz garderobe. "Neke stvari smo si povedali. Več bo sledilo v naslednjem tednu," je za Večer dejal o možnih posledicah.


Beltinci so doma remizirali s Krko (0 : 0). Beltinčani so se očitno pobrali po visokem porazu (4 :0) v prejšnjem kolu z Nafto, imeli pa so tudi nekaj sreče, saj so gostje v drugem polčasu zadeli prečnik.Lendavčani so trenutno na 6. mestu s 33 točkami, Beltinci pa na 11. mestu z 22 točkami.


Drugi rezultati 20. kroga: Ankaran Hrvatini - Dob 0:1, Jadran Dekani - Radomlje 2:2, Fužinar - Bilje 0:2, Beltinci - Krka 0:0, Brda - Ilirija 5:0, Tabor Sežana - Brežice 1:0, Bravo - Rogaška 3. aprila;vrstni red: Tabor 42, Kalcer 40, Bravo 39, Drava in Dob 34, Nafta 33, Krka 32, Fužinar 25, Ankaran 24, Rogaška in Beltinci 22, Bilje 21, Jadran 19, Brda 18, Ilirija in Brežice 16.
Nafta Lendava Drava Ptuj beltinci nogomet Franc Fridl