vestnik

Nafta prepričljivo s Čardo in neprepričljivo s Polano

Vestnik.si, 26. 2. 2023
Jure Zauneker
Nafta 1903.
Šport

Nogometaši Nafte so v Lendavi odigrali pripravljalni tekmi s predstavnikoma pomurske nogometne lige Čardo in Polano. Zmagali so obakrat, a nastopili z različnima postavama, v katerih ni več Nermina Haljete.

Nafta je ugnala Polano le z 1 : 0 (1 : 0), edini strelec pa je bil že v prvem polčasu Laszlo Barnabas Feher. Lendavčani so začeli s pomlajeno postavo, ki so jo sestavljali: Czirjek, Murar, Zamuda, Urh, Nikolić, M. Plej, K. Plej, Čuček Bezjak, Feher, Časar in Pigac. Na klopi za rezervne nogometaše so na svojo priložnost čakali le Kiss, David, Kumer in Sulejmanović. 



Polana je začela v postavi: Šaruga, R. Žalik, Hartman, Hozjan, Jakšič, Recek, Novak, Magdič, Titan, Vori, Pozsgai. V igro so vstopili še: Matjašec, Špiclin, Kotnjek, Horvat in Mihajlović.
Že pred tem je Nafta igrala s Čardo iz Martjanec in zmagala s 6 : 0 (2 : 0).  Dvakrat je zadel Stjepan Oštrek, po enkrat pa Bence Szabo, Stjepan Igrec, Laszlo Feher in Mirsad Sulejmanović. Lendavčani so začeli v postavi: Kiss, Sulejmanović, Zoltan, Papp, Zsombor, Oštrek, Szabo, Dinnyes, Kumer, Igrec, Botond. Na klopi za rezervne nogometaše so na svojo priložnost čakali le Czirjek, Urh, Murar in Feher. Med prestopnim rokom je Nafto zapustil mladi vratar Luka Andrašec, ki je odšel v Čakovec k NK Međimurje, članu hrvaške tretje lige. Odšel je tudi napadalec Nermin Haljeta, ki je okrepil Rogaško.

lendava, nogomet-nafta--ilirija
Jure Zauneker
Trenerja Gaborja Boera že na začetku spomladi čakajo težki izzivi.

Nafta začenja spomladanski del druge slovenske lige (19. krog) v zares čudnem terminu NZS, namreč v četrtek, 2. marca, že ob 14. uri, ko bo gostovala pri ljubljanski Iliriji. V sredo, 8. marca, ob 18. uri pa bo v osmini finala slovenskega pokalnega tekmovanja gostila Olimpijo, vodilno ekipo prve slovenske lige. 

lendava, nogomet-nafta--ilirija
Jure Zauneker
Nafta bo v četrtek gostovala pri Iliriji.

pripravljalna-tekma nafta-1903 polana čarda