vestnik

Nafta pripeljala še dva madžarska igralca

Vestnik.si, 1. 9. 2021
Nafta 1903 Facebook
Dávid Zana in Erik Németh.
Šport

To pa ne bo všeč navijačem Nafte. Že doslej so se pritoževali, da je (bilo) v klubu preveč igralcev iz Madžarske in Hrvaške, in da zato domači ne dobivajo dovolj priložnosti.

Zdaj pa se zdi, kot da jim je uprava prisolila še eno zaušnico. Zadnji dan prestopnega roka je namreč pripeljala še dva nova igralca iz Madžarske, in to ne ravno zelo izkušena. Dávid Zana (2001), igra na poziciji levega branilca, je prišel iz Szegeda, pred tem je bil v igralec v mladinskih ekipah Puskás Akademije in MTK Akademije, kot član le-te je igral v tekmovanju UEFA Youth lige U19. V minuli sezoni je igral v III. madžarski ligi za SZVSE iz Szegeda.


Erik Németh je v Nafto prišel na posodo iz ekipe ZTE FC. 21-letni srednji branilec je odraščal v Zalaegerszegu, že z 18 leti je zaigral v II. madžarski ligi, lani pa je imel priložnost igrati na 11 tekmah I. madžarske lige.  

Nafta, ki je v zadnjih tekmah 2. SNL z igrami precej razočarala, je nujno potrebovala okrepitve, vendar če sta Zana in Németh pravi rešitvi, ostaja res veliko vprašanje. Marsikaj bo bolj jasno v soboto ob 2o. uri, ko bodo Lendavčani pred kamerami Sportkluba gostili vodilni kranjski Triglav. 

nafta david zana erik nemeth okrepitve